Bent u particulier, heeft u een feestje thuis, wilt u bestellen voor kleinere aantallen of een heerlijk drank cadeau geven? Ga dan naar Drankuwel.nl.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Biologisch bier

Bij biologische bier wordt bier gebrouwen met biologische ingrediënten. In Nederland worden biologische bieren steeds populairder, want meer mensen beginnen er de voordelen van in te zien. Een biologisch biertje herkent u aan een Europees Biologisch keurmerk.

Biologische boeren en brouwers worden regelmatig gecontroleerd door de controle-instantie in hun land. Het bier moet dus ook echt doen aan bepaalde voorwaarden om zo’n biologisch keurmerk te krijgen.

Graag meer weten over biologisch bier? Lees dan hieronder verder.

Wanneer is bier biologisch bier?

Bio is meer dan alleen een keurmerk. De term “biologisch” is namelijk wettelijk beschermd en de richtlijnen voor biologische producten en teelt zijn in een wet vastgelegd. Er zitten dus strenge regels verbonden aan biologisch bier produceren. De biologische werkwijze is letterlijk vastgelegd en producenten, zoals akkerbrouwers en brouwer, hebben zich te houden aan deze wet en richtlijnen om te voldoen aan een keurmerk.

In Nederland controleert de onafhankelijke controle instantie SKAL tevens of importeurs van biologische producten (en dus ook bieren) zich aan de regels houden. Biologisch bier wordt daarom dus zelfs 2 keer gecontroleerd. Tijdens de inspectie dus, maar ook door de SKAL. Het brouwen van biologisch bier brengt dus extra uitdagingen met zich mee. Dit komt omdat hop, de basisgrondstof van bier, een gevoelige plantensoort is voor ongedierte en onkruid. Hop telen zonder chemische onkruidbestrijders is daarom een uitdaging voor een bierbrouwer.

Voordelen bio bier

Het drinken van biologisch bier kent natuurlijk ook de nodige voordelen. Het is natuurlijk goed voor het milieu. Er worden tenslotte geen chemische onkruidbestrijders gebruikt. Ook wordt er over bio bier gezegd dat er minder hoofdpijn zal ontstaan na het drinken van meerdere biologische bieren. Uiteraard is het daarbij wel belangrijk om bier te drinken met mate. Alleen als u dus verstandig drinkt zult u minder last hebben van hoofdpijn en is biologisch bier, daardoor ook ‘gezonder’.

Biologisch bier kopen bij Horecagoedkoop

Wilt u graag zelf biologisch bier proeven of serveren in uw horecaonderneming? Ontdek dan het biologische bier bij Horecagoedkoop. Ervaar zo zelf de voordelen van het drinken van bier. Houdt u toch liever van wijn? Ook vindt u bij ons biologische wijn voor een hoop gezelligheid.

Een vraag over het biologische bier in ons assortiment of andere biologische dranken? Neem dan contact met ons op en wij helpen en/of adviseren u graag persoonlijk verder.

Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.