4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €1000.-

Bestel voor meer dan € 1000
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Vegan wijn

Een groeiende trend in de wijnindustrie is vegan wijn. Voor veel mensen is veganistisch leven een levensstijl geworden en daar hoort ook een lekkere vegan wijn bij. Het veganisme is het resultaat van een groeiend bewustzijn over het dierenwelzijn, duurzaamheid en gezondheid. Geen vlees eten, geen dierlijke producten als eieren en melk, geen spullen of producten kopen waar dieren bij zijn gebruikt en ook vegan wijn drinken. Benieuwd wat vegan wijn is en of het iets voor uw horecagelegenheid kan zijn? Lees dan verder!

Het productieproces van vegan wijn

Vele mensen denken dat er bij het produceren van wijn geen dierlijke producten worden gebruikt, maar het tegendeel is waar. Het proces van het maken van wijn is lang niet altijd volledig plantaardig. Traditionele wijnproductie maakt vaak gebruik van dierlijke ingrediënten als gelatine, vislijm en eiwitten om de wijn te klaren en te filteren. Hierdoor wordt de wijn helder en stabiel. Dit zijn dierlijke producten en daarom niet geschikt voor veganisten.

Ondanks het totaal verschillende productieproces, wordt er steeds vaker voor vegan wijn gekozen. Dit zijn redenen waarom er steeds vaker voor een vegan wijn wordt gekozen:

  • Geen dierlijke producten gebruikt
  • Puur en natuurlijk van smaak
  • Gemaakt in milieuvriendelijke omstandigheden
  • Een grote diversiteit en keuzes voor consumenten

De dierlijke producten in de wijnen hebben een duidelijke functie, dus kunnen ze niet zomaar weggelaten worden. Bij veganistische wijnen worden voor de klaring en filtratie bentoniet, plantaardige eiwitten of koude stabilisatie gebruikt. Dit zijn methoden die net zo effectief zijn in het verbeteren van de helderheid en stabiliteit van de wijn, zonder dat hier dierlijke producten voor gebruikt worden. Deze veganistische manier van wijn maken zorgt voor een vegan wijn en is ook nog eens puur en natuurlijk van smaak. Het duurzame karakter van de vegan wijn is wat veel mensen ook aanspreekt. De veganistische wijnproducten zorgen vaak ook voor milieuvriendelijke praktijken in de wijngaard en de wijnmakerij. Ze minimaliseren het gebruik van chemische middelen en willen de ecologische voetafdruk van de productie en distributie zo klein mogelijk houden. Dit spreekt ook veel mensen aan en is een belangrijke reden om voor vegan wijn te kiezen.

Diversiteit van vegan wijn

Nu er steeds meer wijnen veganistisch worden geproduceerd, heeft dit geleid tot een grote keuze in wijnen. Vegan wijnen zijn beschikbaar in alle soorten en stijlen, van verfrissende witte wijnen tot volle rode wijnen of een sprankelende rosé. Van vele soorten druifsoorten, de Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot of een andere, is er wel een vegan wijn van beschikbaar. Steeds meer mensen kiezen voor vegan wijn en daarom is het een goede keuze om dit op de kaart van uw horecagelegenheid te zetten. Zo kunt u uw klanten voorzien van hun behoefte en gaan ze tevreden de deur uit!

Vegan wijn kopen bij Horecagoedkoop.nl

Wilt u vegan wijn toevoegen aan uw kaart? Dan bent u bij Horecagoedkoop op het juiste adres! Wij hebben vegan rode- en witte wijnen die u kunt toevoegen aan de kaart. Uiteraard hebben we ook een groot assortiment aan niet-vegan wijn. Hiervoor kunt u ook bij ons terecht. Bent u op zoek naar nog meer dranken voor op de kaart? Wij hebben een breed assortiment aan bier, frisdrank en sterke drank. Zo kunt u uw gasten voorzien van de lekkerste drankjes. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!