4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €1000.-

Bestel voor meer dan € 1000
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Affligem bier

Affligem is een helder, geelgoud bier met een stevige, dichte kop. Natuurlijke carbonatatie en een zorgvuldig uitgebalanceerd aroma van vers brood, bananenkruid, citrus en smaken van vanille. Een soepele mix. Moutige, nootachtige zachtheid gevolgd door het ronde van tropische vruchten en vervolgens een droge, lichte bitterheid. Affligem heeft een medium body, glad, rond mondgevoel. Een heldere, verfrissende afwerking.

Historie

Het Affligem bier is oorspronkelijk afkomstig uit de abdij in de gelijknamige gemeente. Affligem is een gemeente ongeveer 20 km van Brussel in de Belgische provincie Vlaams-Brabant, niet ver van de stad Aalst en het belangrijke spoorwegknooppunt Denderleeuw. Historisch gezien is het dorp vooral bekend om de abdij van Benedictine Affligem. De abdij van Affligem is gesticht rond 1074. Het label "anno 1074" op de Affligem bierflesjes is gebaseerd op de geschiedenis. De merknaam wordt gebruikt onder licentie van de monniken van Affligem, door de Op-Ale brouwerij in het naburige dorp Opwijk. De brouwerij is nu in handen van Heineken International, die het tot Affligem brouwerij heeft omgedoopt en de bieren internationaal op de markt brengt. Echter blijft het merk Affligem bier in handen van de abdij waardoor de recepten niet zullen veranderen.

Affligem bier kopen

Abdij Affligem

Affligem is een zogenaamd abdijbier. Dit betekent dat het bier is gebrouwen door paters van een abdij en/of gebonden is aan de naam van een abdij. In België zijn er heel veel van deze abdij- of kloosterbieren. Doordat deze bieren vaak in beperkte mate worden gebrouwen (abdijen mogen namelijk geen winst maken op hun bieren) is het aanbod schaars. Bij de abdij Affligem ligt dat iets anders doordat het in handen is van Heineken International. De abdij Affligem bestaat echter nog steeds en hier wordt ook nog (een klein gedeelte van het totaal) gebrouwen.

Een bezoek aan de abdij is een leuk uitje voor als u in de buurt bent. Al bijna 1000 jaar leven hier monniken volgens de regels van Sint-Benedictus. Doordat de abdij nog actief is kunt u slechts op een aantal momenten in de week de abdij van binnen bekijken. Bekijk dan ook altijd voorafgaand de bezoektijden.

Kortom Affligem is een heerlijk abdijbier met een prachtig verhaal voor eigen kennis of om uw gasten te vertellen.

Bestel voordelig Affligem bier bij Horecagoedkoop

Bent u een echte fan van Belgisch bier? In dit geval spreekt het vanzelf dat u het beste van het beste Belgische bier wilt ontdekken. Tegenwoordig is er een enorm aanbod aan verschillende soorten bier. Bekende merken zijn dus Affligem en Leffe, maar vergeet Duvel niet! Al deze verschillende bieren spreken tot de verbeelding en zijn allemaal verkrijgbaar bij Horecagoedkoop.nl. Koop bij ons voordelig Affligem bier in flesjes of als fust. Natuurlijk mogen de prachtige Affligem bierglazen niet in je assortiment ontbreken. Bestel vandaag nog en u heeft uw biercollectie snel weer compleet!