Bent u particulier, heeft u een feestje thuis, wilt u bestellen voor kleinere aantallen of een heerlijk drank cadeau geven? Ga dan naar Drankuwel.nl.
GOED NIEUWS ! Het aantal bestellingen in de Horeca en Thuismarkt neemt enorm toe.
UITDAGING ! Door onderbezetting bij onze logistieke partners kan het voorkomen dat uw bestelling vertraging oploopt.
HELP ! Bestel op tijd en zorg dat u bereikbaar bent om uw bestelling in ontvangst te nemen.
Alvast bedankt voor uw begrip.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Colorea BIO Tempranillo Fles 75cl
  75cl
  As low as € 3,99
  • Naar product
  • 1x
   € 5,99
  • 6x
   € 3,99
 2. 10% EXTRA ZOMERKORTING
  • Naar product
  • 1x
   € 4,45
  • 6x
   € 2,97
 3. BIO Rosé fles 75cl
  75cl
  As low as € 4,75
  • Naar product
  • 1x
   € 4,95
  • 6x
   € 4,75
  • Naar product
  • 1x
   € 4,95

Tempranillo wijn

De wijndruif Tempranillo zorgt voor een zacht en fruitige smaak. De Tempranillo wijn is niet heel erg uitgesproken, waardoor de wijn geschikt is om ook gewoon zo te drinken. Tempranillo valt onder de blauwe druifsoorten. De druif doet het, het beste in Spanje, aangezien daar veel hooggelegen vlaktes zijn waarbij het overdag lekker warm is en het s ’nachts afkoelt.

Doordat de druif zoveel aroma’s heeft wordt hij veel in assemblages gebruikt, dit is mengen van verschillende druiven. Van de Tempranillo druif worden rosé en rode wijnen gemaakt. Meer weten over de druif Tempranillo? Lees dan hieronder verder.

Geschiedenis Tempranillo druif

De druif doet het dus goed in Spanje en dat komt ook, omdat de Tempranillo druif oorspronkelijk uit de Spaanse La Rioja regio komt. In Spanje is de druif dus ook nog steeds het populairst. Ongeveer 80% van de productie wereldwijd wordt daar dus nog steeds verbouwd. In Rioja en Ribera del Duero wordt Tempranillo gebruikt en bijna in alle rode wijnen verwerkt. Naast Spanje wordt ook in Portugal tempranillo veel verbouwd.

Begin van de 20e eeuw werd Tempranillo in Californië verbouwd. Later verspreide de druif zich naar andere Amerikaanse staten. Op een gegeven moment heeft de Tempranillo echt de wereld veroverd. De druif is nu bijvoorbeeld ook te vinden in Australië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Chili.

Over de druif

De Tempranillo druif heeft een glanzende donkere kleur met een vrij dikke schil. De naam Tempranillo is te danken aan de vroege rijpingsfase. Het betekent namelijk als ‘kleine vroege’ in het Spaans. Doordat wijn in eikenhout wordt bewaard om te rijpen, wat volgens de Spaanse traditie veel wordt gedaan krijgt de wijn een lichte kleur met een oranjerood randje.

Tempranillo is neutraal van karakter en de druif heeft weinig zuren. De smaak is vrij zacht en fruitig. De druiven hebben een medium- tot veel body en bevatten aroma’s van rood fruit, zoals kers en ook leer. Als je de wijn proeft, proef je een lichte tannines. De smaak van de wijn is wel wat te vergelijken met Cabernet Sauvignon of Sangiovese.

Tempranillo wijn bestellen bij Horecagoedkoop

Wilt u graag een Tempranillo wijn bestellen voor uw horecagelegenheid of voor uzelf? Dat kan bij Horecagoedkoop. Bestel vandaag uw product en u heeft het morgen in huis. Kijk ook eens naar onze andere producten, we hebben heerlijke frisse frisdranken en mooie bieren in ons assortiment. Heeft u een vraag voor ons? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u namelijk heel graag verder!

Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.