27 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €1000.-

Bestel voor meer dan € 1000
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Vodka

Vodka is eigenlijk niet meer dan water en pure alcohol op basis van graan, aardappel. Het resultaat van deze ingrediënten is een neutrale sterke drank zonder geur en een pure smaak. Hierdoor wordt gedacht dat Vodka smaakloos is, maar het tegendeel is waar. Graan is een ingrediënt met een lichtzoete smaak. De combinatie van graan en aardappel geeft de Vodka een zachte smaak. Goedkoop Vodka kopen doet u bij Horecagoedkoop.nl. Bij ons vindt u deze sterke drank van diverse A-merken. Denk aan Vodka Smirnoff, Puschkin en Eristoff. Uiteraard tegen de allerscherpste prijzen!

Vodka of Wodka?

De eerste Vodka

Vodka is een sterke heldere drank en de naam is afgeleid van een Russisch woord dat ‘watertje’ betekent. De drank is afkomstig uit het westen van Rusland of uit Polen en nog steeds bestaat tussen beide landen een discussie over de herkomst. Al voor 1400 werd Vodka gestookt, destijds werd het van druivenmost gemaakt en daardoor had het een alcoholpercentage van slechts 14 procent (niet eens sterke drank dus!). In vergelijking: tegenwoordig ligt het alcoholpercentage van de drank tussen de 35 en 70 procent. 

Bereidingsproces

Een van de belangrijkste ingrediënten van Vodka is graan. Voorbeelden van deze granen zijn tarwe, gerst en rogge. Het graan ontkiemt, waaruit een suiker ontstaat dat vervolgens met water tot gisten wordt gebracht. Vervolgens wordt deze vloeistof gedistilleerd. Na de destillatie wordt de vloeistof bewaard met houtskool er in. De houtskool zorgt ervoor dat eventuele troep uit de drank wordt gehaald. Na deze opslag wordt de houtskool uit de drank gefilterd. Hierna is de Vodka klaar om gebotteld te worden en kan het vervolgens onze schappen in.

Vodka kopen

Hoe drinkt u Vodka?

Om Vodka echt goed te proeven drinkt u het puur. Een goede Vodka wordt geserveerd uit de vriezer. De vrieskou zorgt er namelijk voor dat de sterke drank wat stroperiger wordt qua structuur (echte Vodka bevriest namelijk niet), wat een romig effect geeft. Een shot van ijskoude Vodka vertelt u dan ook meer over de kwaliteit van de sterke drank. Wie niet houdt van de pure smaak van Vodka kan natuurlijk ook Vodka mixen met frisdrank en/of andere gedistilleerde dranken.

Bekende cocktails met Vodka als hoofdingrediënt: 

  • • Bloody Mary
  • • Caipiroska
  • • Scroppino
  • • Moscow Mule
  • • Screwdriver
  • • Cosmopolitan
  • • Blue Lagoon

Aanbod Vodka

Voor goedkope sterke dranken bent u bij ons aan het juiste adres. We hebben voor u de beste soorten Vodka geselecteerd. De bekende merken Puschkin, Smirnoff, en Eristoff bieden wij aan tegen uiterst scherpe prijzen. Bekijk al onze merken in onze webshop en bestel vandaag nog uw favoriete Vodka-merk. We bieden ook alle soorten frisdranken, zoals cola, aan voor de lekkerste mixdrankjes en cocktails. Vul uw Vodka voorraden weer aan en bestel direct in onze webshop.

Vodka of wodka?

Drinkt u nou vodka of wodka? Het maakt voor de beleving en het drankje zelf niet zoveel uit; het is wat het is. Toch is het een alom veelgestelde vraag als het over dit destillaat gaat. Het antwoord is eigenlijk heel simpel; vodka is de Russische benaming en de rest van de wereld zegt eigenlijk wodka. Hoe dat kan? In de originele schrijfwijze is de beginletter een letter die wij in het alfabet niet kennen en qua uitspraak een beetje tussen een V en een W inzit. De correcte Nederlandse schrijfwijze is dus in feite wodka, maar vodka mag ook.