2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €1000.-

Bestel voor meer dan € 1000
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

La Chouffe

La Chouffe bier heeft een kenmerkende smaak. Het goudblonde aangename Belgische La Chouffe bier met een dik wit schuim heeft een fruitig en aromatische smaak. Wat uw neus al doet vermoeden, het bier is gekruid met koriander en een lichte hopsmaak. Deze hopsmaak zorgt voor een prettige bitterheid in de afdronk. De basis ingrediënten zijn zuiver water en geplette gerst mout. Het vocht, bereid uit deze basiselementen noemt men ‘wort’, welke men in kookketels, tezamen met hop, aan de kook brengt. Na koeling wordt de wort overgepompt naar de gistingstanks. Het jonge Chouffe Bier ondergaat een korte rijping en wordt vervolgens door een centrifuge filter gepompt. Hierna wordt verse Chouffe Gist en suiker toegevoegd en kan het Chouffe Bier in flessen of vaten afgevuld worden. Aanbevolen is om La Chouffe bier te drinken bij een temperatuur van 4 tot 10 graden. La Chouffe bier heeft een alcoholpercentage van 8%.

La Chouffe bier kopen

Het ontstaan van La Chouffe

De geschiedenis van La Chouffe startte aan het eind van de jaren zeventig, toen twee zwagers, Pierre Gobron en Christian Bauweraerts besloten om hun eigen bier te gaan brouwen. In een klein dorpje genaamd Achouffe, in de Vallées de Fees in de Belgische Ardennen startte zij de brouwerij op. De naam was niet moeilijk te bedenken: deze is natuurlijk afgeleid van het dorpje Achouffe. Op 27 augustus 1982 werd het eerste bier La Chouffe gelanceerd.  Nederland was het eerste land dat La Chouffe, ook wel het kabouterbier genoemd welkom heette. Voor het logo van de vrolijke kabouter met een rode hoed is gekozen omdat in de lokale taal ‘chouffe’ staat voor kabouter. Tegenwoordig zijn de bieren van Brouwerij Achouffe wereldwijd in meer dan 40 landen verkrijgbaar. De bieren van brouwerij Achouffe worden jaar na jaar beloond met vele prijzen. Zo heeft het bier in 1998 de internationale bierwedstrijd van Montreal en in 2000 het wereldkampioenschap bieren gewonnen.

Belgisch speciaalbier

Dit heerlijke blond bier is perfect voor een zomeravond maar uiteraard ook op iedere andere avond als u wilt genieten van een uniek Belgisch speciaalbiertje. Naast dit heerlijke biertje hebben we natuurlijk ook de andere bekende Belgische speciaalbieren zoals Duvel, Affligem en Brugse Zot. Keuze genoeg en voor elke gelegenheid wel een goede optie.

Bestel La Chouffe bier voordelig bij Horecagoedkoop

Zoekt u een plek waar u grote hoeveelheden bier in een keer kunt bestellen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Al ons bier is natuurlijk online te bestellen. Wij leveren het bier in heel Nederland van Groningen tot aan het zuiden. Vanaf €1000 euro is de levering zelfs helemaal gratis. Dit maakt het ideaal om ook hele partijen in te kopen. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij onze andere dranken, wij bieden meer dan alleen (speciaal)bieren. Goede service is erg belangrijk voor ons en daarom kunt u voor al uw vragen mailen naar: info@horecagoedkoop.nl of maak gebruik van onze handige chat.