9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €1000.-

Bestel voor meer dan € 1000
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Brouwerij 't IJ Bier
Een Amsterdamse trots met struisvogel allure

Brouwerij 't IJ is een van de bekendste en meest geliefde ambachtelijke brouwerijen in Amsterdam. Met een rijke geschiedenis en een gevarieerd assortiment aan speciaalbieren heeft deze brouwerij een speciale plek veroverd in het hart van bierliefhebbers. Duik in de wereld van Brouwerij 't IJ en bekijk veelgestelde vragen over dit speciaalbier.

Waar Komt IJwit Bier Vandaan?

IJwit is een van de meest populaire bieren van Brouwerij 't IJ en staat bekend om zijn verfrissende karakter en licht troebele verschijning. Het bier heeft zijn naam te danken aan de kenmerkende Amsterdamse 'IJ' in de naam van de brouwerij. IJwit is een Belgische witbierstijl met een vleugje citrus en subtiele kruidige tonen. Het wordt gebrouwen met een mix van tarwemout, gerstemout en verschillende kruiden, waardoor het een unieke smaakbeleving biedt. IJwit is een ode aan de historische brouwerij die zich bevindt bij de molen 'De Gooyer' aan het IJ.

Wie is de Eigenaar van Brouwerij het IJ?

Brouwerij 't IJ is in 1985 opgericht door Kaspar Peterson, een voormalige muziekjournalist die zijn passie voor bier omzette in een succesvolle brouwerij. Kaspar wilde ambachtelijke bieren brouwen die de rijke traditie van Belgische bieren combineerden met een eigenzinnige Amsterdamse twist. Zijn visie en toewijding hebben de brouwerij doen groeien tot wat het vandaag de dag is: een bloeiende plek waar kwaliteitsbieren worden gecreëerd en genoten.

Hoe Positioneert Brouwerij 't IJ Zich?

Brouwerij 't IJ staat bekend om zijn ambachtelijke bieren van hoge kwaliteit. Ze streven ernaar om bieren te brouwen met een karakteristieke smaak en een lokale identiteit. De brouwerij heeft een sterke band met de stad Amsterdam en is trots op zijn locatie naast de molen 'De Gooyer', een van de laatste overgebleven houtzaagmolens in Nederland. De bieren van Brouwerij 't IJ worden gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en veel aandacht voor vakmanschap, waardoor ze een authentieke en verrassende smaak hebben.

Waarom Heeft Brouwerij 't IJ een Struisvogel?

Een opvallend kenmerk van Brouwerij 't IJ is het gebruik van een struisvogel als symbool op hun etiketten en logo's. De struisvogel is een knipoog naar de voormalige dierentuin die zich in de omgeving van de brouwerij bevond. In de begindagen van de brouwerij was het een traditie om een struisvogel rond te leiden door de stad om de mensen bewust te maken van de aanwezigheid van de nieuwe brouwerij. De struisvogel is sindsdien een herkenbaar en geliefd symbool geworden van Brouwerij 't IJ.

Ontdek de Bieren van Brouwerij 't IJ

Bent u nieuwsgierig geworden naar de bieren van Brouwerij 't IJ? Bij Horecagoedkoop.nl vindt u een uitgebreid assortiment van Brouwerij 't IJ bier, waaronder IJwit en andere heerlijke speciaalbieren. Probeer ze uit en ervaar de Amsterdamse trots en de smaakvolle allure van de struisvogel. Ontdek de wereld van Brouwerij 't IJ en geniet van hun ambachtelijke bieren!