16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €750.-

Bestel voor meer dan € 750
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Coca-Cola frisdrank

Coca-Cola – wie kent de naam niet? Zelfs in de meest afgelegen gebieden van de wereld wordt de naam en het logo van dit drankje herkend, zelfs als men nooit de gelegenheid heeft gehad om het te proeven. Coca Cola staat symbool voor de moderne, westerse wereld waarin alle mogelijkheden open staan en het leven opwindend en vooral ook leuk is. Na ‘OK’ is ‘Coca-Cola’ wereldwijd de meest begrepen term. Het cola merk stond tevens aan de wieg van de moderne Kerstman, die gebaseerd is op onze eigen Sinterklaas

Voor elke gelegenheid hoort er Coca Cola te zijn – het is de frisdrank die het meest wordt gevraagd. Gemiddeld drinkt iedere wereldburger eens in de vier dagen een Coca-Cola.

Coca-Cola frisdrank kopen

Ontstaan

Frisdrank was lange tijd een luxe drank die rijke mensen in de zomermaanden dronken. Amerikaanse en Canadese soldaten maakten frisdrank populair toen ze hun ‘soft drinks’ in de laatste oorlogsjaren mee naar Europa brachten.

De oorspronkelijke Coca-Cola werd uitgevonden door John Pemberton in de VS, aan het eind van de 19e eeuw. De naam is afgeleid van de ingrediënten: cocabladeren en colanoten. Deze ingrediënten hebben een opwekkende werking, vergelijkbaar met koffie. De twee gekrulde C's werden ontwikkeld door Frank M. Robinson, Pemberton’s boekhouder.

Coca-Cola als medicijn

Coca Cola was oorspronkelijk gepatenteerd als een medicijn. Het donkerbruine drankje wordt nog steeds gebruikt voor andere doeleinden dan verfrissing; het schijnt heel goed te werken tegen misselijkheid, en het is handig om roest en aanslag te verwijderen van metalen voorwerpen en sieraden.

Russische variant

Over Coca Cola gaan natuurlijk vele verhalen rond. Zo zou er een Russische hoge politiechef zijn geweest die in de tijd van Stalin opdracht gaf tot het maken van een kleurloze variant van Coca Cola, die leek op wodka. Hij hield van de smaak van de Amerikaanse frisdrank, maar wilde Stalin niet voor het hoofd stoten. Gelukkig kunnen wij gewoon de originele Coke drinken.

Bestel Coca-Cola bij Horecagoedkoop.nl

Voordelig Coca-Cola bestellen doet u bij Horecagoedkoop.nl. Wij hanteren scherpe prijzen op alle verpakking. Houd uw voorraden op peil en bestel vandaag nog Coca-Cola bij Horecagoedkoop.nl. Een goeie deal!