4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €750.-

Bestel voor meer dan € 750
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Duitse wijnen

Duitse wijn staat al lang bekend om zijn kwalitatieve wijnen. Waarvan veel mensen denken dat wijnland Duitsland alleen maar eenvoudige zoete, witte wijnen produceert heeft het mis. Het land produceert namelijk zeer wijd uiteenlopende wijnen. Waaronder naast zoete wijnen ook veel droge wijnen. Ook mogen we de rode wijnen die in Duitsland geproduceerd worden niet vergeten. Namelijk 1 op de 3 geproduceerde flessen is rood. Dus niet alleen witte wijnen, maar ook rode wijnen komen uit Duitsland.

Als echt wijnliefhebber kunt u van Duitse wijnen heel blij worden. Benieuwd naar wat wijnland Duitsland allemaal te bieden heeft? Lees dan hieronder verder.

Over Duitse wijnen

Eind 19de eeuw zorgde nieuwe inzichten in de wijnbouw, keldertechniek en vinificatie voor nieuwe belangrijke vernieuwingen. Grotere exportsuccessen en een hoger kwaliteitsniveau waren daarvan het succes. Een bekend fenomeen voor Duitse wijn is het kruisen van druivenrassen. Dit als gevolg dat er veel nieuwe smakelijke wijnen kwamen.

Er zijn 3 elementen die bepalend zijn voor het karakter van Duitse wijnen. Om te beginnen heeft Duitsland een relatief koel, maar ook mild klimaat. Eigenschappen die zeer geschikt zijn voor de wijnbouw. Ook een juiste ligging is van groot belang. In Duitsland zijn de wijngaarden vooral te vinden op steile hellingen lang rivieren en meren. Een groot voordeel daarvan is dat de druiven meer zon en warmte krijgen. Dit komt door de reflectie van het water.

Tot slot is de bodem een ander heel belangrijk aspect. Leisteen vormt bijvoorbeeld een uitstekende ondergrond voor de riesling-druif. Elke regio heeft weer zijn eigen bodemsamenstelling die effect hebben op de wijn.

Duitse wijn kopen bij Horecagoedkoop

Bent u op zoek naar een kwaliteitswijn? Dan zijn Duitse wijnen echt aan te raden. In Duitsland geldt een strenge wijnwetgeving, waardoor Duitse wijnen voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Dit is dus ook goed terug te proeven. Als wijnliefhebber gaat uw wijnhart sneller kloppen bij het proeven van de wijnen uit ons assortiment.

Heerlijk om zelf te drinken, maar ook geschikt om te serveren tijdens een diner of voor op het terras. Duitse wijnen zijn namelijk in Nederland ook erg geliefd.

Wilt u graag meer informatie over de wijnen in ons assortiment of heeft u een vraag over Duitse wijnen of een andere wijn? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!