7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €1000.-

Bestel voor meer dan € 1000
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Leffe bier

Leffe is een belgische abdijbier. Het wordt gebrouwen door het bedrijf AB InBev. Leffe bier is een van de belangrijkste biermerken van het bedrijf. Het bier dankt zijn naam aan de nabijgelegen abdij van Leffe, naast deze abdij staat ook het Leffe Museum. Leffe heeft een groot aantal soorten bier, het alcoholpercentage van deze bieren ligt tussen de 0% en 10%. De bieren verschillen veel van elkaar en zijn allemaal uniek.

Geschiedenis

De abdij van Leffe werd in 1152 gesticht. In 1240 werd er door de monniken een brouwerij overgebracht naar de abdij. In 1466 verloor de abdij het eigendomsrecht op de brouwerij, maar er werd nog steeds bier gebrouwen tot 1809. In de tussentijd heeft de abdij veel eigenaren gekend. In 1952 kwam er een overeenkomst om abdijbier met de naam Leffe te brouwen in de brouwerij van Lootvoet. In 1977 werd de productie verplaatst en in 1996 werd de productie opnieuw verplaatst naar de huidige plaats. Tegenwoordig wordt Leffe bier gebrouwen in Leuven.

Leffe bier bij Horecagoedkoop bestellen

Bij Horecagoedkoop verkopen we onder andere Leffe bier, maar daarnaast nog vele andere bieren. Kijk ook eens bij andere speciaalbieren van bijvoorbeeld Affligem. Heeft u vragen of wilt u geïnformeerd worden? Mail dan naar info@horecagoedkoop.nl of maak gebruik van onze handige chat. We hanteren een goede service en helpen u daarom ook graag!