7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €1000.-

Bestel voor meer dan € 1000
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Champagne

Champagne, deze feestelijke bubbel is onmisbaar op speciale gelegenheden waarop geproost dient te worden! Of dit nou gaat om de jaarwisseling, een jubileum, een bruiloft of tijdens een speciaal ontbijt. Zonder champagne is het feest niet compleet. Champagne is een mousserende wijn die, om zijn naam te mogen dragen, alleen in de gelijknamige streek in Frankrijk wordt geproduceerd.

Champagne

De geschiedenis van champagne

Al sinds de 15e eeuw wordt champagne geschonken, echter ging het toen nog om de variant zonder bubbels. De mousserende variant hebben we te danken aan de monnik Dom Perignon. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van het productieproces van champagne en wist een manier te verzinnen waarop champagne gebotteld kon worden zonder dat de flessen explodeerden. Het vastmaken van de kurk met ijzerdraad en het verlagen van de drukkracht in de fles bleken ontdekkingen die Dom Perignon het gezicht van de champange hebben gemaakt.

Champagne soorten

Er zijn tegenwoordig diverse champagne soorten. De eerste champagnehuizen waren Moët & Chandon, Ruinart en Veuve Clicquot, allen leverden zij een grote bijdrage aan de ontwikkeling van champagne. Moët & Chandon mag zich tegenwoordig het grootste champagnehuis ter wereld noemen. Champagnes zijn van elkaar te onderscheiden in suikergehalte, druivenrassen en jaargang.

Suikergehalte

Champagne wordt op smaak gebracht met Liqueur de Dosage. Dit is een mengsel van rietsuiker en gereserveerde wijn. De hoeveelheid suiker in dit mengsel bepaalt de zoetheid en daarmee het soort champagne. In Nederland worden met name Brut en Demi-sec champagne gedronken;

  • • Brut champagne wordt het meeste geproduceerd. Dit is een droge champagne met 6 tot 15 gram suiker per liter.
  • • Demi-sec champagne is zoals de naam al aangeeft halfdroog. Deze champagne heeft een suikergehalte van 33 tot 50 gram per liter.

Druivenrassen

Voor het produceren van champagne mogen drie verschillende soorten druiven gebruikt worden; chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Meestal is er sprake van een combinatie van deze drie druivensoorten. In onze shop vindt u ook de welbekende rosé-variant. Deze wordt gemaakt door stille rode wijn aan de champagne toe te voegen voor een roze kleur en fruitige smaak. Dit lijkt een simpele manier om Rose-champagne te maken maar is eigenlijk een uiterst nauwkeurige handeling.

Jaargang

Ten slotte valt champagne van soort te onderscheiding door de jaargang.

  • • Non vintage champagne heeft over het algemeen een rijping van 15 maanden. Dit geeft de champagne een constant karakter van smaak en kwaliteit.
  • • Vintage champagne komt uit een specifiek oogstjaar. De bubbels zijn brut en verschillen jaar tot jaar in karakter. De champagne wordt minstens 3 jaar gerijpt.

In onze shop vindt u de Dom Perignon vintage champagne welke tevens een eerbetoon is aan deze toonaangevende monnik.

Voordelig champagne bestellen bij Horecagoedkoop

“Come quickly, i’m tasting the stars” (Dom Perignon)

Valt er iets te vieren? Mag er worden geproost? Doe het met echte bubbels! Voordelig te bestelling bij Horecagoedkoop. Heeft u vragen over onze champagnes, onze service of over iets anders? Neem dan contact met ons op via info@horecagoedkoop.nl. Goede service is voor ons erg belangrijk. Wij willen u dan ook graag van het beste advies voorzien.