Bent u particulier, heeft u een feestje thuis of wilt u bestellen voor kleinere aantallen?
Ga dan naar Drankuwel.nl Bent u particulier vanuit België? Ga dan naar Drankuwel.be

Erdinger Hefe Weissbier 20x50cl

€ 14,99
Op voorraad
SKU
11010

Erdinger Hefe Weissbier 20x50cl

Lekker voordelig Erdinger Hefe Weissbier inslaan, met de actie 6 halen 5 betalen. Met deze actie de voordeligste van Nederland!

Erdinger Hefe Weissbier heeft een frisse en licht zurige smaak. Het is een troebel weissbier met aroma's van banaan en kruidnage. Een frisse smaak dus, met een lichte bitterheid in de afdronk.

Erdinger is een biermerk uit Duitsland. De oorsprong van dit biermerk ligt in 1886 toen in Erding een weizenbierbrouwerij werd geopend. In 1949 gaf bedrijfsleider Frans Brombach de brouwerij de naam Erdinger Weissbrau. Het meest bekende product van Erdinger is Weissbier. Geen witbier, maar een weizenbier.

Weizenbier vs. Witbier

Duits weizenbier en Belgisch witbier zijn niet hetzelfde. Beiden zijn tarwebieren, maar er zijn duidelijke verschillen:

Duits weizenbier moet minimaal 50 procent tarwemout bevatten, waardoor het een extra volle schuimkraag krijgt. Het Duitse bier mag op grond van het Reinheitsgebot geen andere grondstoffen bevatten dan graansoorten, water en hop. Het troebele bier is bleekgeel tot blond van kleur en het heeft een frisse, lichtzurige en volmondige smaak.

Belgisch witbier daarentegen wordt gebrouwen van ongemoute tarwe, waaraan wel allerlei ingrediënten mogen worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld koriander en sinaasappelschillen. Het troebele Belgische witbier bevat minder tarwe dan de Duitse weizenbieren en is friszoet en kruidiger van smaak.

Meer informatie
Is sterke drank? Nee
Inhoud 50cl
Aantal per verpakking 20

No Related Posts

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.