18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €1000.-

Bestel voor meer dan € 1000
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Spaanse wijn

Spaanse wijn is er in verschillende soorten en smaken. Door het bergachtige landschap dat Spanje heeft staat het land niet op nummer 1 als het gaat om de productie van wijn. Alleen is het land wel op plek nummer 3 te vinden. Er zijn wel grote hectaren wijngaarden te vinden in het land, maar het landschap zorgt er voor dat er iets minder wijnproductie kan plaatsvinden dan in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië.

Alleen dit mag de pret niet verpesten, want desondanks groeien er veel verschillende druivenrassen in het land. Dit heeft weer als voordeel dat het land een ruim aanbod heeft van verschillende soorten Spaanse wijnen. Benieuwd naar wat Spanje allemaal te bieden heeft op het gebied van wijn? Lees dan hieronder verder.

Over wijnland Spanje

Ondanks dat Spanje dan op plek 3 staat van grootste wijn producerende landen ter wereld, kent het land wel de meeste wijngaarden ter wereld. Het land heeft namelijk 1,1 miljoen hectare aan wijngaarden. De productie is 37 miljoen hectoliter per jaar. Uit archeologische vondsten is gebleken dat de Spaanse wijnbouw terug gaat tot ver voor het begin van onze jaartelling. In 1975 werd de wijnbouw steeds meer gemoderniseerd en in 1985 werd het land lid van de EU dat ook een positief gevolg had op de Spaanse wijnen.

Wijnstreken in Spanje

De wijngaarden in Spanje zijn niet zo intensief beplant. Dit komt, omdat er te weinig ruimte is om de druiven ruim te planten. Alleen het land heeft wel 3 hele bekende wijnstreken, waar kwalitatieve wijnen worden geproduceerd. U leest er hieronder meer informatie over.

Ribera del Duero

In Noord-Spanje, ongeveer 120 kilometer vanaf Madrid ligt de wijnstreek Ribera del Duero. De wijnvelden strekken zich uit langs de oever van de rivier de Duero. De tempranillo is hier de meest verbouwde druif. 

Rioja

De grootste en belangrijkste wijn producerende streek van Spanje is Rioja. De wijnstreek kent een rijke historie, waarbij er in de Romeinse tijd al druiven werden verbouwd. Rioja staat voor pure kwaliteit en bestaat vandaag de dag uit maar liefst 62.000 hectare. Hier worden heerlijke kwalitatieve wijnen geproduceerd.

Rueda

Rueda wordt van het oosten naar het westen doorkruist door de rivier de Duero. Er komen vooral veel sherrt-achtige wijnen uit Rueda. Toch ligt de nadruk tegenwoordig vooral op de witte wijnen. Die kwalitatief worden geproduceerd.

Spaanse wijn kopen bij Horecagoedkoop

Op zoek naar kwalitatieve wijnen? Dan zijn Spaanse wijnen een hele goede optie! Door het rijk geschakeerde aanbod van wijnen met een eigen karakter zit er altijd een lekkere wijn voor u tussen. Het Spaanse wijn aanbod bij Horecagoedkoop is daarom ook divers. U vindt bij ons namelijk diverse Spaanse rosé wijnen, maar ook rode en witte Spaanse wijnen.

Er is dus voor ieder wat wils en dat maakt de Spaanse wijn ook zo enorm fijn. Heeft u een vraag over de Spaanse wijnen in ons assortiment of wilt u graag advies voor het kiezen van een Spaanse wijn? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!