9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €1000.-

Bestel voor meer dan € 1000
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Cabernet Sauvignon wijn

De Cabernet Sauvignon is rood en een stevige wijn vol karakter. Samen met andere druiven heeft de Cabernet Sauvignon de Bordeaustreek en daarmee ook een groot deel van de Franse wijn op de kaart gezet. Wereldwijd is deze druifsoort bekend en heeft daarmee ook de wereld veroverd. De blauwe Cabernet Sauvignon druif zorgt dus voor een goede wijnproductie. De druif is een kruising tussen de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc. Het is ook de populairste druif onder de rode wijn.

Meer weten over de Cabernet Sauvignon druif? Lees dan hieronder verder.

Cabernet Saubignon wijn

Het ontstaan

Een leuk weetje over de Cabernet Sauvignon is dat de blauwe Cabernet Franc per ongeluk met de witte Cabernet Sauvignon werd gekruist. Dit gebeurde in de 17e eeuw ergens in Zuid-Frankrijk. De kruising pakte uiteindelijk goed uit en de Franse wijnboeren waren er tevreden over. De Cabernet Sauvignon was ontstaan.

Buiten de grenzen van Frankrijk is de druif ook populair. De druif heeft inmiddels de hele wereld veroverd en dat eigenlijk door een ‘’ongelukje’’. De druif is te vinden in de Californische heuvels tot Gobi woestijn. Het is dus geen lastige druif, maar doet de druif het wel het best in warme gebieden.

Hoe ziet de Carbernet Sauvignon druif eruit?

De Cabernet Sauvignon druif heeft een dikke schil en groeit in langwerpige en compacte trossen. De schil is erg belangrijk voor deze druif. Deze bepaald namelijk het karakter van de wijn, een essentieel onderdeel dus. Ook heeft de schil invloed op de kleurstof, aroma’s en het tanninegehalte. Karakter heeft deze druif van zichzelf zeker, want de smaak van de druif zelf is al erg stevig.

Wanneer de Cabernet Sauvignon druiven worden geoogst komen ze vervolgens in eikenhouten vaten. Deze vaten zijn bedoeld voor het rijp proces en om zo de krachtige smaak te behouden. Tannines en zuren worden zacht en het resultaat is een ronde evenwichtige wijn met karakter.

Cabernet Sauvignon wijn bestellen bij Horecagoedkoop

Bent u geïnteresseerd in een wijn die geproduceerd is met de Cabernet Sauvignon druif? Dan bent u bij Horecagoedkoop aan het juiste adres. Wij hebben een aantal wijnen gemaakt van deze druif in ons assortiment. Ook hebben we andere rode wijnen, maar ook witte en rosé wijnen voor u. Kijk daar ook eens.

Heeft u vragen over één van de producten? Stuur dan een mailtje naar info@horecagoedkoop.nl of neem telefonisch contact met on op door te bellen naar 050-7600430. We helpen u graag verder. Bestel vandaag uw wijn en heb het morgen in huis!