11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

+10 Jaar
Dé Drankengroothandel

Al sinds 2012 dé
(online) drankengroothandel
in de Benelux

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €1000.-

Bestel voor meer dan € 1000
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Voor 23.59 besteld,
morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Weizen & witbier

Witbier is bier dat gemaakt wordt van gerstemout, tarwemout en soms ook haver. Het is een bier van hoge gisting en heeft meestal zo’n 5% tot 6% alcohol. Doordat het bier vaak ongefilterd is het meestal troebel. Vroeger, in de middeleeuwen was het brouwen van witbier meer bekend dan tegenwoordig. Het wordt ook niet meer door dezelfde bedrijven gebrouwen als toen, die zijn bijna allemaal weggevaagd.

De naam “witbier”

Het bier heeft zijn naam waarschijnlijk te danken aan het feit dat het met tarwemout wordt gebrouwen. In het oud Nederlands is ‘weit’ namelijk het woord voor tarwe. In andere landen, zoals Duitsland en Frankrijk heet het bier ook witbier, maar dan in een andere taal.

De citroensmaak

Witbier wordt voornamelijk gebrouwen met kruiden, en dan vooral met koriander en de schillen van een citrusvrucht. Hierdoor heeft het bier een hele frisse smaak. Het bier wordt ook vaak geserveerd in restaurants met een stukje citroen op de rand van het glas.

Witbier bestellen bij Horecagoedkoop

Bent u op zoek naar witbier? Dan bent u hier aan het juiste adres! Bij Horecagoedkoop hebben we een ruim aanbod producten, waaronder witbier. Kijk ook eens bij onze andere bieren en speciaalbieren. Wij hebben bieren in blikjes, kratten en fusten. Heeft u vragen over een dienst of product? Mail dan naar info@horecagoedkoop.nl. We helpen u graag!