voordelen rode wijn drinken

U herkent het vast wel; een gezellig avond of verjaardag met hapjes en een goed glas rode wijn. U voelt zich blij, ontspannen en het is natuurlijk optimaal genieten. Dit is één van de voordelen van rode wijn drinken. Het zorgt voor een moment van ontspanning en optimaal genieten. Wijn is rijk aan geuren, kleuren en smaken. Naast dat rode wijn drinken zorgt voor ontspanning zijn er nog meer voordelen van rode wijn drinken te benoemen.

Daar gaan we het over hebben in deze blog. Let daarbij natuurlijk wel op dat deze voordelen zijn in combinatie met in mate wijn drinken. Te veel wijn of dit nu rode of witte wijn is, kan zorgen voor negatieve effecten. We behandelen dus de voordelen van rode wijn drinken met mate.

Verbeterde hartgezondheid

Eén van de bekendste gezondheidsvoordelen van rode wijn is het effect op de gezondheid van het hart. Dit zal wel door die mooie rode kleur komen. Nee, meerdere studies tonen aan dat de consumptie van rode wijn inderdaad verband houdt met een lager risico op ontstekingen en coronaire hartziekten. Daarnaast biedt rode wijn ook een verminderde kans om te sterven aan een hartaanval. Rode wijn wordt geproduceerd volgens traditionele methoden die de hoeveelheid resveratrol en flavanoïden in de wijn maximaliseren, nog beter is dan andere rassen in het verbeteren van de gezondheid van het hart.

Mogelijke vertraging van de ziekte van Alzheimer

Rode wijn kan helpen om de voortgang van de ziekte van Alzheimer te vertragen, maar er wordt nog steeds onderzoek op dit gebied verricht. Volgens een onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift Life Sciences, zou het oxidatieve schade en neurologische implicaties verminderen. Zij waren van mening dat met meer en verdere studies, stoffen in rode wijn aangeduid kunnen worden die neurologische schade helpen vertragen die in verband worden gebracht met de ziekte van Alzheimer. Dit zou natuurlijk heel positief zijn.

Zeg rimpels maar gedag

Eén van de belangrijkste stoffen in het velletje van rode druiven is 'resveratrol'. Dit kan bloedpropjes tegengaan en aderen sterk houden en een lange levensduur daadwerkelijk aanzetten. Het kan ook een deel van de schade verminderen die wordt veroorzaakt door het natuurlijke verouderingsproces, vooral als het gaat om het hart. Rimpels kunt u ook gedag zeggen, want deze stof gaat volgens studies ook huidveroudering tegen. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Rode wijn zit vol 'polyfenolen'

Polyfenolen spelen een grote rol in de aanspraak van wijn op gezondheidsvoordelen. Dit zijn een subset van antioxidanten. Er zijn duizenden verschillende soorten polyfenolen die van nature in planten voorkomen. De kunnen helpen bij het creëren van pigment tot het bieden van bescherming tegen ultraviolette straling tot het herstellen van fysieke schade. Echter is dit wel afhankelijk van de specifieke behoeften van elk plantentype.

Bacteriën uit de mond verwijderen met rode wijn

Dankzij de anti-microbiële eigenschappen die rode wijn bevat, helpt het de groei van bacteriën te voorkomen. Dit omvat onder andere de streptococcus bacterie, die vaak gaatjes en een slechte adem veroorzaakt.

We willen tot slot nogmaals benadrukken dat teveel wijn of alcohol drinken niet gezond is. Drink daarom met mate en niet meer dan 1 glas per dag. Benieuwd naar ons hele wijn assortiment? Dus ook de rosé wijnen en champagne en zelfs biologische wijn.