Bij welke gerechten is bier geschikt om te drinken?

Bij welke gerechten is bier geschikt om te drinken?

Bier is een van de meest gedronken alcoholische dranken ter wereld. Het wordt in bijna elke horecagelegenheid geschonken en bijna elke supermarkt verkoopt het. Bier bestaat al ongelofelijk lang, het is zelfs de oudste alcoholische drank. Door de jaren heen zijn veel verschillende soorten bier ontwikkeld en geproduceerd. Onder andere witbier, pilsener, porter en donker bier. De drank gaat in de juiste combinatie goed samen met eten. Bij welke gerechten is bier geschikt om te drinken?

Biersoorten

Er zijn dus ontzettend veel verschillende biersoorten op de markt gebracht. Elk biersoort heeft zijn eigen smaak. De één is fris en de ander wat zoeter. Per gerecht veschilt het welk bier er bij past. Een frisse pilsener past bijvoorbeeld goed bij een licht aperitiefje. Een blond bier heeft een frisse, fruitige, bloemige smaak. Deze past goed bij jonge kazen, salades, vis, vlees en groenten.

Geschikte gerechten

De hoofdvraag is natuurlijk; bij welke gerechten is bier geschikt om te drinken? Bier gaat erg goed samen met vlees. Stoofvlees is erg populair in combinatie met een karamel tonige bier. De tonen van het bier ondersteunen de smaak van het stoofvlees. Er komt meer diepte in het gerecht. Ook salades doen het goed samen met bier. Vooral met de frisse bieren, omdat een salade vaak ook redelijk fris is. Bier en kaas zijn ook een veel voorkomende combinatie. Jonge kazen passen goed bij frisse bieren, in tegenstelling tot oude kazen, deze gaan juist goed samen met bittere, zwaardere bieren. Vis en desserts worden ook vaak bij bier geconsumeerd.

Bier combineren met gerechten

De juiste bieren vinden bij gerechten kan lastig zijn. De volgende tips zouden het een stukje makkelijker kunnen maken. Er zijn drie manieren om een bier te kiezen bij een gerecht. De eerste is op basis van accent, kies een bier met dezelfde hoofdsmaak als het gerecht. De tweede is een brug, kies een vergelijkbare smaak die aanvult. Dit kan best lastig zijn. De derde en laatste is op basis van contrast, kies en tegenstellende smaak. Dit versterkt het gerecht. Om deze keuzes te maken is wel kennis van biersoorten nodig. Welke bieren hebben wat voor smaken, op basis hiervan wordt gecombineerd.

Kortom, er zijn genoeg gerechten die passen bij verschillende bieren. Het vinden van de juiste combinatie kan soms een lastige klus zijn. Als de juiste combinatie is gevonden is het alleen nog maar een kwestie van genieten.

n.Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.