De 5 grootste voor- en nadelen van frisdrank

De 5 grootste voor- en nadelen van frisdrank

Frisdrank wordt veel geconsumeerd in de wereld. Door jong en oud wordt het dagelijks gedronken. Het is de naam voor een koolzuurhoudende limonade. Deze naam wordt al 55 jaar gebruikt. Er zijn veel verschillende frisdranken, denk bijvoorbeeld aan cola en sinas. Dit zijn toch wel de twee bekendste. Frisdrank staat bekend om de frisse en koele smaak, vaak ook erg zoet. Daarnaast zeggen veel wetenschappers dat het ontzettend slecht is voor uw lichaam. Wat is er precies zo slecht aan en zijn er voordelen aan frisdrank? Hieronder leest u de vijf grootste voor- en nadelen van frisdrank.

De nadelen van frisdrank 

Ondanks dat frisdrank lekker is om te drinken kent het echter wel enkele nadelen. De nadelen van frisdrank delen we hieronder met u. 

1. Suiker 

In frisdrank zit veel suiker, heel veel suiker. Door het gebruik van te veel suiker heeft een persoon een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Dit zijn serieuze ziekten waar mensen jaarlijks aan overlijden. Daarnaast wordt de behoefte naar suiker nog groter door het drinken van frisdranken. Dit is erg slecht, want dit betekent dat het lichaam nog meer suiker moet verteren wanneer je hieraan toegeeft.

2. De calorieën 

Dit is algemeen bekend, bijna iedereen weet het wel. In frisdrank zitten ongelofelijk veel calorieën. Dit betekent dat je er sneller dik van wordt. Frisdrank is een van de grootste oorzaken van overgewicht.

3. Het gebit 

Het is slecht voor je tanden. Frisdrank bevat namelijk een bepaald zuur. Dit tast het tandglazuur aan. Hier wordt de tandarts niet blij van en jij zelf ook niet. Na langere tijd gaan worden je tanden steeds meer aangetast en kunnen ze pijn gaan doen.

4. Mentaal 

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer iemand veel frisdrank drinkt, er een grotere kans is op het krijgen van mentale gezondheidsproblemen. Te denken aan angst, depressie, slapeloosheid en hyperactiviteit.

5. De algemene gezondheid 

Het veroorzaakt dus bij veel mensen hart-en vaatziekten, diabetes type 2 of overgewicht. Frisdrank kan nog meer ziektes veroorzaken, zoals nierstenen, leverproblemen, brandend maagzuur en kanker. Ook kan het verslavend werken. In het algemeen is het dus ontzettend slecht voor je algemene gezondheid bij overmatig gebruik.

De voordelen 

Frisdrank kent naast nadelen natuurlijk ook een aantal voordelen. Hieronder de 5 voordelen van frisdrank. 

1. Het is lekker

Frisdrank is fris en verkoelend. Het is altijd lekker, in elk seizoen. Door de zoete smaak is frisdrank erg geliefd door mensen.

2. Een ruime keuze 

Er zijn enorm veel verschillende frisdranken over de wereld. Elke smaak is uitgevonden en elk merk en drankje smaakt anders. Er is een ruime keuze in de supermarkten. Waar je ook zin in hebt, er is altijd wel een passende frisdrank te vinden.

3. Mixjes 

Frisdrank kun je ook heel goed mixen met bijvoorbeeld alcohol. Het wordt veel gebruikt voor mixdrankjes en cocktails. Vooral cola, sinas en 7up worden hiervoor gebruikt.

4. Goed voor de buikpijn 

Veel mensen zeggen dat frisdrank helpt tegen buikpijn. Dit komt door het koolzuur. Wanneer je buikpijn hebt kan een beetje frisdrank helpen. Het hangt er wel vanaf wat voor buikpijn je hebt, niet in alle gevallen is het slim om frisdrank te drinken.

5. Met mate drinken 

Frisdrank met mate drinken is het lang niet zo slecht voor je. Een aantal glaasjes fris per week kan best. Zolang het gebruik niet overmatig wordt, is het goed.

Eindconclusie 

De vijf grootste voor- en nadelen van frisdrank. Aan frisdrank zitten een aantal grote voor- en nadelen. Het is niet erg goed voor je mentale en lichamelijke gezondheid, maar het is wel lekker en fris. Zolang je het met mate drinkt, is het niet enorm schadelijk voor je.Gerelateerde producten

Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.