De lekkerste zomerbieren

De lekkerste zomerbieren

Zon, zee, zomer, strand en natuurlijk een lekker biertje. Zo kan een ideale zomer er uit zien. Vooral een zomerse speciaalbier is erg fijn om te drinken tijdens warme dagen. Echter heeft specialbier wel een lange traditie. Onder speciaalbier valt namelijk bier dat geen pilsener is. In de zomer drinkt men toch graag een verfrissend biertje of een speciaalbier. Tijdens de zomer kunt u tenslotte langer buiten zitten en genieten van het zomerse bier inclusief zomerbieren.

In deze blog hebben wij daarom de lekkerste zomerbieren verzameld. Benieuwd welke bieren behoren tot de lekkerste zomerbieren? Ontdek het hieronder.

Radler bier

Dit is bier dat in de zomer veel gedronken wordt. Dat komt, omdat de smaak van het bier lekker en verfrissend is tijdens een warme zomerse dag. Dit bier wordt niet voor niets veel gedronken op het terras, bij een strandpaviljoen of gewoon lekker in de tuin of het park. De alcoholische drank die meestal bestaat uit 50% bier (soms 60%) en 50% limonade zorgt voor die lekkere smaak. Radler bier is verkrijgbaar van verschillende merken. Zo is er Amstel Radler, maar ook Warsteiner of Grolsch Radler. Het mindere alcoholpercentage van het bier zorgt ervoor dat deze heerlijk is om te drinken tijdens warmere dagen.

La Chouffe

La Chouffe bier is erg kenmerken aan de kabouter die op het flesje staat afgebeeld. Het verhaal gaat dat in een kleine boerderij dappere kabouters unieke speciaalbieren aan het brouwen waren. Denk aan de blonde La Chouffe. Het alcoholpercentage ligt wel wat hoger dan bijvoorbeeld een Radler. De La Chouffe heeft een alcoholpercentage van 8%, maar desondanks is dit nog steeds een heerlijk biertje tijdens een zomerse avond. La Chouffe is gekruid met koriander en heeft een lichte hopsmaak.

Desperados

Dit bier is het eerste bier waar tequila aan toegevoegd is. In 1955 werd dit bier voor het eerst gebrouwen in Frankrijk. In 1996 heeft Heineken de brouwerij overgenomen. Desperados is zomers met een frisse, lichtzoetige smaak. In het flesje wordt vaak nog een partje citroen of limoen aan toegevoegd. Dit heeft een verfrissend effect. Ook wordt dit veel gedaan bij Corona bier. De tequila maakt de smaak iets minder bitter, lekker fris en dus ideaal voor de zomer!

Liefmans fruitesse

De Liefmans fruitesse is een sprankelend zomerbiertje. Het heeft een lichtrode kleur en een intense smaak van rode vruchten, zoals aardbeien, frambozen, vlierbessen, bosbessen en krieken. Drink dit bier lekker ijskoud. Dit verfrissende en fruitige bier is een echte must have voor de zomer.

Alcoholvrij bier

In de zomer hoeft u natuurlijk niet alleen bier te drinken met alcohol. Ook alcoholvrij bier wordt veel gedronken tijdens warmere dagen. Ook de Radler 0.0 bieren zijn een echte aanrader tijdens een warme zomerse dag. Soms wordt er nog sneller gekozen voor een alcoholvrij (Radler) biertje dan een glas frisdrank. Ook een alcoholvrij biertje is zeker het proberen waard.

Waar uw voorkeur ook naar uit gaat tijdens de zomer zijn er allerlei lekkere zomerbieren. Wij zijn benieuwd naar uw voorkeur voor een zomerse bier.Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.