lekkerste zomerbieren

Zon, zee, zomer, strand en natuurlijk een lekker biertje. Zo kan een ideale zomer er uit zien. En denkt u dat een speciaalbiertje vanwege de zwaardere smaak alleen geschikt is om in de donkere maanden te serveren, dan willen we u graag iets anders meegeven. Want ook tijdens de warme zomer kunt u uw gasten laten genieten van een smakelijk speciaalbier. Van zomerse speciaalbieren en van andere verfrissende biersooren.

In deze blog staan een paar van de lekkerste zomerbieren die op het moment erg populair zijn en waar uw gasten hoe dan ook enthousiast van worden. Benieuwd welke bieren u echt op de kaart moet hebben? U ontdekt het hier.


De zomerbieren die u op de kaart moet hebben

1. Radler bier

Radler is een populair biertje dat gedurende de zomermaanden veel verkocht en gedronken wordt. Dat is te danken aan de frisse en lichte smaak wat in hoge temperaturen voor velen goed in de smaak valt. Deze biersoort wordt niet voor niets veel gedronken op het terras, bij een strandpaviljoen of gewoon lekker in eigen achtertuin. De alcoholische drank bestaat voor 50 tot 60% uit bier. De rest is limonade wat de lekkere en frisse smaak van het bier verklaart. Dat in combinatie met een relatief lage alcoholpercentage zorgt ervoor dat u het biertje tijdens warme dagen absoluut kunt aanraden bij uw gasten. Serveer bijvoorbeeld een smakelijke Radler van Amstel of Grolsch die u in ons assortiment kunt vinden.


2. La Chouffe

La Chouffe is te herkennen aan de onmiskenbare tekening van een kabouter die op het flesje staat afgebeeld. Het verhaal gaat dat in een kleine boerderij dappere kabouters unieke speciaalbieren als de blonde La Chouffe aan het brouwen waren. Het alcoholpercentage van 8% ligt wat hoger dan bijvoorbeeld een Radler. Het is verstandig rekening te houden met de combinatie van een zwaarder bier en warm weer, dus het advies is om er rustig van te drinken. Ondanks dat de La Chouffe iets zwaarder is, is het dit nog steeds een heerlijk biertje met een kruidige en lichte hopsmaak waar uw gasten van kunnen genieten tijdens een zomerse avond. 


 

3. Desperados

Desperados is het eerste bier waar tequila aan toegevoegd is. In 1955 werd dit bier voor het eerst gebrouwen in Frankrijk en in 1996 heeft Heineken de brouwerij overgenomen. Desperados is zomers met een frisse, lichtzoetige smaak. In het flesje wordt vaak nog een partje citroen of limoen toegevoegd om een extra verfrissend effect te creëren. Dat wordt ook veel gedaan bij de vergelijkbare Corona bier. Wilt u uw gasten een echt verfrissend biertje serveren, dan zal de frisse, zomerse Desperados absoluut in de smaak vallen.


4. Liefmans fruitesse

De Liefmans fruitesse is een sprankelend zomerbiertje. Het heeft een lichtrode kleur en een intense smaak van rode vruchten, zoals aardbeien, frambozen, vlierbessen, bosbessen en krieken. Hoe kouder het biertje, hoe lekkerder. Dit verfrissende en fruitige bier is een echte must have die u tijdens de zomer absoluut aan uw bierkaart wilt toevoegen.


5. IJwit bier

De IJwit is een lokale speciaalbier uit Amsterdam en is perfect voor in de zomer. Het is een witbiertje met een frisse smaak van kruidige en citrusachtige tonen.


6. Alcoholvrij bier

In de zomer hoeven uw gasten natuurlijk niet alleen alcoholische bieren te drinken . Ook alcoholvrij bier is populair in deze tijd van het jaar. Denk aan een Radler of een Affligem Blond 0.0 die niet onderdoen voor hun alcoholische soortgenoten en als smakelijke vervangers van frisdranken dienen.


De lekkerste zomerbieren van Horecagoedkoop

Genoeg opties die u helpen uw gasten te laten kiezen uit de lekkerste zomerbieren. Probeer de bovengenoemde bieren eens zelf uit, zodat u goed kunt bepalen welke bieren u op de kaart zet. Wij zijn benieuwd naar uw favorieten.

Meer weten over onze zomerbieren en hoe u uw bierkaart kunt samenstellen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of plaats direct uw bestelling.