lekkere zomerdrankjes

Tijdens warm weer is het belangrijk om goed te drinken. Een lekker zomers drankje kan dan natuurlijk niet ontbreken. Het zorgt namelijk voor extra verfrissing tijdens een warme dag. De afwisseling tussen een alcoholisch en niet alcoholisch drankje is een hele fijne afwisseling. Denk aan een wijntje of een biertje, maar een lekker koud glas frisdrank is ook heerlijk.

Ontdek in deze blog 6x lekkere zomerdrankjes voor een heerlijke verfrissing.

1: Water met een smaakje

Water helpt altijd heel erg goed tegen de dorst. Wanneer het mooi en warm weer is drinken daarom veel mensen ook een flesje water of een glas koud water. Alleen water is misschien wel wat standaard. Daarom zijn er ook nog andere opties om van water een lekker zomerdrankje te maken.

Wat dacht u bijvoorbeeld water met een smaakje? Gemakkelijk te maken en u heeft er niet veel voor nodig. Pak om te beginnen een waterkan en vul die met ijsklontjes en water. Pak vervolgens een limoen, citroen en sinaasappel en snijd deze vervolgens in schijfjes. Doe ze in de water kan en u heeft een heerlijk smaakje aan het water. Ook met ander fruit kunt u hele lekkere combinaties maken. Zo heeft het water net wat extra’s, namelijk een smaakje.

2: Een lekker glas fris

Een verfrissend glas frisdrank wordt tijdens zomerse dagen ook graag gedronken. Dit geldt voor in de achtertuin, maar ook op het terras. Vooral Ice Tea met een citroen en ijsklontjes is erg populair als zomerdrankje. Ook cola met citroen en ijsklontjes is populair. Door het glas frisdrank lekker koel en fris te maken is het een perfect zomerdrankje om te drinken.

3: Cocktails

Cocktails scoren natuurlijk ook heel goed als lekker zomerdrankje. Vooral populair bij een strandtent, maar ook op het terras of gewoon lekker in de achtertuin zijn cocktails erg geliefd om te drinken. Cocktails zijn ook echt een zomerdrankje, vanwege de vrolijke en zomerse uitstraling die ze altijd hebben, maar ook omdat het een koud alcoholische drank is om te drinken vanwege het ijs dat er aan wordt toegevoegd.

Er zijn natuurlijk heel veel cocktails te bedenken, maar hier ontdekt u de 10 lekkerste. Lekker om te bestellen, maar natuurlijk ook erg leuk om zelf te gaan maken.

4: Zomers bier

Bier drinken tijdens de zomer is en blijft populair. Vooral op het terras worden ze veel besteld, maar ook tijdens (tuin) feestjes wordt bier veel genuttigd. Een lekker zomers biertje dat veel gedronken wordt is witbier. Ook het Radler bier en de alcoholvrije bieren worden veel genuttigd tijdens zomerse dagen. Vooral wanneer het bier lekker koel is met een snackje er bij wordt het pas echt feest.

5: Rosé wijn

Rosé is, vooral tijdens de warme maanden van het jaar, een populaire wijn! De wijn is namelijk perfect om te nippen in het park, op het strand of in de achtertuin. Rosé wordt namelijk gezien als ‘’zomerwijntje’’ vanwege de frisse smaak en heel lekker in combinatie met ijs. Ook is rosé wijn niet een dure wijn, wat het extra aantrekkelijk maakt om te drinken.

6: Alcohol en frisdrank mixen

Dit wordt al veel gedaan in discotheken of tijdens feestje, maar ook in de zomer is dit populair. U kun het eigenlijk zien als een mini cocktail alleen dan met 1 fles alcohol en frisdrank. Kies daarvoor een fles alcohol met een frisse smaak, bijvoorbeeld Licor 43 en mix dit met een frisdrank die daar goed bij past qua smaak. Bijvoorbeeld Sprite. Deze combinatie geeft meteen een hele andere twist aan de alcohol smaak en met ijsklontjes er in is het heel lekker om te drinken tijdens de zomer. Zo kunt u dit ook doen met andere alcohol en frisdrank. Uiteraard is de combinatie iets persoonlijks.