Cocktails maken? Dit zijn de 10 lekkerste

Cocktails maken? Dit zijn de 10 lekkerste

Een cocktail drinken wordt vooral gedaan in de zomer. Cocktails hebben tenslotte een vrolijke en zomerse uitstraling en de smaak is ook heerlijk. In combinatie met ijs is het daardoor een geschikt zomerdrankje tijdens een vakantie of een feestje. Zelf cocktails maken? Ook dat hoeft niet moeilijk te zijn, maar wel lekker. Wanneer u de juiste ingrediënten heeft en de juiste hoeveelheid is het een kwestie van shaken en tadaa uw eigengemaakte cocktail is gemaakt.

Wilt u zelf cocktails maken en de 15 lekkerste ontdekken? Lees dan hieronder verder.

1: De Mojito

Deze cocktail ziet er goed uit, is fris van smaak en ook niet moeilijk om te maken. Oftewel: de Mojito cocktail. Niet voor niets is deze cocktail een internationaal succes. Wat u nodig heeft voor deze cocktail?

50 ml Bacardi Carta Blanca
60 ml bruiswater
15 ml limoensap
15 ml suikersiroop of 2 theelepels suiker
12 blaadjes verse munt +1 takje voor de garnering
Crushed ijs (ongeveer genoeg voor een glas)

Begin met de Bacardi Carta Blanca, het versgeperste limoensap, bruiswater en de suikersiroop in het Mojito glas te doen. Stamp vervolgens de muntblaadjes in het glas en vul het glas met crushed ijs.

2: Bloody Mary

Een legendarische complexe cocktail is Bloody Mary. Bloody Mary is het populairst in Amerika en wordt vooral gedronken als brunch-cocktail. De ingrediënten:
(longdrink) glas

45 ml wodka
120 ml (spiced) tomatensap
15 ml citroensap
4 scheutjes Tabasco
4 scheutjes Worcestershire saus
Peper & zout
1 stengel bleekselderij
IJsblokjes

Vul eerst het longdrink glas met ijs, voeg vervolgens de wodka en de tomatensap toe. Voeg uw verse citroensap, Tabasco, Worcestershire saus, een snufje zout en gemalen peper toe. Roer vervolgens alles door elkaar en uw Bloody Mary is klaar.

3: Pina Colada

Een heerlijk tropische en zomerse cocktail is de Pina Colada. Pina betekent in het Spaans ananas en colada betekent gezeefd. Deze cocktail zorgt ervoor dat u het gevoel heeft dat u op een wit tropisch strand ligt. Heerlijk! Het leuke: er is niet veel nodig voor deze cocktail.

30ml witte rum of kokos rum
30ml kokosmelk
1 lepel gecondenseerde melk
30ml ananassap

Mix deze ingrediënten met crushed ijs en de cocktail is al klaar om genuttigd te worden.

de lekkerste cocktails

4: Tequila Sunrise

Een ware zonsopgang in uw glas is de Tequila Sunrise. De naam van het hoofdingrediënt wordt al verraden door de naam van de cocktail: tequila. Een heerlijke cocktail tijdens een zonnige zomeravond. In een Tequila Sunrise zit:

45 ml tequila
90 ml sinaasappelsap
15 ml grenadine
IJsblokjes
Schijfje citroen

Doe eerst de ijsblokjes in het glas en giet vervolgens de tequila en het sinaasappelsap in het glas. Mix dit allemaal door elkaar. Voeg tot slot de grenadine toe. Laat de zwaartekracht het werk toen en uw Tequila Sunrise is klaar om gedronken te worden.

5: Manhattan cocktail

Een populaire cocktail afkomstig uit een wijk in New York. Deze cocktail is een combinatie van rye whisky, vermout en Angostura bitters. Wat heeft u nodig voor deze wereldberoemde cocktail?

60 ml Rye Whisky (bijvoorbeeld Bulleit)
30 ml Martini Rosso
3 scheutjes Angostura bitters
Optioneel: cocktail kers

Vul eerst het glas met ijs. Voeg vervolgens de 60 ml Rye Whisky, 30ml Martini Rosso en 3 scheutjes Angostura bitters toe. Roer dit ongeveer 20 seconden en schenk het in het glas. 

6: Blue Lagoon

Deze cocktail heeft vooral een heel leuk kleurtje. Namelijk blauw, zoals de naam al verklapt. Dit is ’s werelds favoriete cocktail. De cocktail is gemakkelijk te maken met De Kuyper likeuren. Wat heeft u nodig voor deze cocktail: 

2 delen De Kuyper Blue Curaçao
1 deel Three Sixty Vodka
1 deel limoensap
Limonade bijv. Sprite of 7UP

De hoeveelheid is af te meten met een jigger. De kleine kant is bedoeld voor 1 deel en de grote kant voor 2 delen. Voeg ijsblokjes doe in het glas, top het af met limonade en roer het vervolgens allemaal zachtjes door elkaar.

Blue lagoon cocktail

7: Sex on the beach

Een hele bekende cocktail bij eigenlijk ieder strand- of zwembadbar. Vooral een heerlijke zomer cocktail gemaakt van 30ml wodka, 15ml peachtree likeur, 60 ml sinaasappelsap en 45 ml cranberry sap. Doe 30 ml vodka en 15 ml peachtree likeur samen in een cocktailglas. Voeg vervolgens 60 ml sinaasappelsap toe en zorg dat dit het glas tot 80% vult. Als laatste schenkt u de cranberry sap erbij. U hoeft zelfs niet meer te roeren, want de cocktail is al klaar om gedronken te worden.

8: White Russian

Deze cocktail is origineel de Black Russian, maar door room toe te voegen wordt het een White Russian. In de naam staat wel Russian, maar zowel de Black Russian als de White Russian komen niet uit Rusland. De naam is zo ontstaan, omdat wodka het voornaamste ingrediënt is.

25 ml koffielikeur
50 ml wodka
Slagroom
3 koffieboontjes
Soort glas: tumbler

Vul eerst een shaker met ijsklontjes en shake de koffielikeur en wodka. Schenk dit vervolgens in een tumbler glas inclusief de ijsklontjes en top af met een scheutje slagroom.

9: Margarita Cocktail

De Margarita cocktail is uitgeroeid tot één van de bekendste tequila cocktails van de wereld. De cocktail heeft een frisse smaak en ziet er vrolijk uit. Ook heeft de cocktail slechts 3 ingrediënten nodig, handig!

30 ml Cointreau
20 ml limoensap
50 ml Tequila

Voeg alles toe in een shaker met ijs, shake en maak vervolgens een zout randje op het glas. Als garnering kan er nog een schijfje limoen worden toegevoegd.

zelf cocktails maken

10: Bellini

Deze cocktail lijkt wel op een perzik smoothie. Alleen deze cocktail bruist en dat komt onder andere door de prosecco die wordt toegevoegd aan de cocktail. Een heerlijke cocktail voor in de tuin, maar ook voor op het terras. Wat heeft u nodig voor 4 personen:

4 perziken (vers of uit blik)
15 cl prosecco
evt. kersenlikeur
extra: 4 champagneflûtes

Ontvel of ontpit eerst de perziken. Laat de puree 10 minuten goed koelen in de vriezer. Doe in elk glas 2 eetlepels puree. Schenk daar heel langzaam circa 15 ml prosecco overheen. Voor het serveren kunt u nog een drupje kersenlikeur toevoegen. Dit zorgt voor extra kleur.

Wat is uw favoriet?

Nu u de 10 lekkerste cocktails heeft kunnen doornemen is het natuurlijk ook tijd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Zelf cocktails maken hoeft tenslotte niet moeilijk te zijn, maar het is gewoon heel erg leuk. Heeft u al een favoriete cocktail ontdekt?Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.