25 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
persoonlijke-klantenservice

Persoonlijke
klantenservice

Maandag t/m vrijdag van
09.00 tot 16.00 staat onze
vakkundige klantenservice klaar.

voordelige-a-merken

Laagste
prijsgarantie

Altijd de laagste prijs op
A-merken en huismerken
van A-kwaliteit.

gratis-verzending

Gratis verzending
vanaf €750.-

Bestel voor meer dan € 750
(exclusief statiegeld & BTW)

betrouwbaar

Besteld voor 23.59
is morgen verzonden

Snelle levering.
1 werkdag geleverd na verzending

Oktoberfest bier

Een Oktoberfest is natuurlijk geen feest zonder grote pullen gevuld met bier. Het drinken van Oktoberfest bier heeft een rijke geschiedenis. In 1810 werd Oktoberfest bier voor het eerst gedronken. De Beierse brouwwet stond het alleen toe bier te brouwen tussen 29 september en 23 april. Vanwege het sudderen van het bier bestond er namelijk een vuurgevaar tijdens de zomer. Tot vandaag de dag wordt het bier vers en speciaal voor het Oktoberfest gebrouwen volgens het Reinheitsgebot.

Wilt u graag meer weten over Oktoberfest bier? Lees dan hieronder verder.

Welk bier wordt er gedronken tijdens Oktoberfest?

Tijdens het Oktoberfest in München worden er zes verschillend soorten bieren geschonken. Dit zijn: Paulaner, Hofbräu, Augustiner, Löwenbrau, Hacker Pschorr en Spaten-Franziskanerbräu. Tijdens het Oktoberfest worden er ook verschillende termen gebruikt. Denk aan Oktoberfest bier, Festbier en Märzen. Alleen wat is nu precies het verschil tussen die drie?

Märzen werd vroeger geschonken tijdens het Oktoberfest. Dit was donker bier en erg vol van smaak. In 1990 werd dit bier vervangen door Festbier. Dit bier heeft een mooie gouden kleur en is tevens goed door te drinken. Oktoberfestbier refereert specifiek naar het bier dat geserveerd wordt op het Oktoberfest-terrein, de Wiesn. Märzen bestaat ook nog steeds, alleen dan wel met een andere smaak.

Hoe smaakt Oktoberfest bier?

Oktoberfest bier is zowel voor mannen als vrouwen. De smaak is aangenaam, kruidig en licht bitter. Dit heldere, unieke festival bier met een ondergisting heeft een hoge stammwürze. Dit is een meting die gebruikt wordt tijdens het brouwproces. De hoeveelheid suiker, dextrine, mineralen en proteïnen worden in ‘’wort’’ aangegeven. Wort is de suikerrijke, waterige oplossing die een tussenproduct vormt in de bereiding van bier, whisky, jenever en andere alcoholische dranken op basis van granen.

Oktoberfest bier kopen bij Horecagoedkoop

Staat het Oktoberfest alweer bijna voor de deur of wilt u graag vroegtijdig een goede hoeveelheid bier op voorraad hebben? Bij Horecagoedkoop bent u aan het juiste adres als het gaat om Oktoberfest bier. Naast het bier vindt u in ons assortiment ook de grote bierpullen waar het bier in geschonken kan worden. Naast bier kan er tijdens het Oktoberfest ook wijn worden geschonken. Ook Duitse wijnen vindt u bij ons in het assortiment.

Heeft u een vraag over het Oktoberfest bier bij ons in het assortiment? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag met het beantwoorden van uw vraag.