De 10 beste alcoholvrije dranken

De 10 beste alcoholvrije dranken

Alcohol is niet voor iedereen weggelegd. Neem bijvoorbeeld minderjarigen, zwangere vrouwen of mensen die nog moeten autorijden. Alcohol is niet nodig om het leuk te hebben, maar kan wel lekker zijn op z’n tijd. Stel u kiest er voor om geen alcohol meer te drinken of vanwege bepaalde redenen mag u geen alcohol meer drinken. Dan vindt u in deze blog de 10 beste alcoholvrije dranken. Er zijn namelijk genoeg drankjes te vinden die geen alcohol bevatten, maar de smaak er toch op lijkt, zodat u kan genieten van een alcoholvrij drankje.

Frisdrank drinken 

Is de smaak van drank sowieso niet voor u weggelegd, dan kunt u natuurlijk gewoon lekker frisdrank drinken. Frisdrank is in allerlei verschillende smaken te vinden. Cola en sinas zijn de meest bekende frisdranken en worden veel gedronken. Een prima vervangen voor een alcoholvrije drank.  Is de smaak van drank sowieso niet voor u weggelegd, dan kunt u natuurlijk gewoon lekker frisdrank drinken. Frisdrank is in allerlei verschillende smaken te vinden. Cola en sinas zijn de meest bekende frisdranken en worden veel gedronken. Een prima vervangen voor een alcoholvrije drank.  

Alcoholvrij bier

In bier zit toch alcohol? Nee dit hoeft niet, niet in alle bieren zit alcohol. Er zijn tegenwoordig namelijk alcoholvrije bieren. Deze zijn speciaal gemaakt voor de bierliefhebber die s’ avonds nog naar huis moet rijden of om een andere reden geen alcohol mag. Een alcoholvrije vervanger voor de liefhebbers van bier. 

Alcoholvrije wijn

Vooral vrouwen zijn vaak wijndrinkers, voor de wijnliefhebber is ook een alcoholvrije vervanger. Het afgelopen jaar werd de alcoholvrije wijn erg populair. Er zijn rode, witte en rosé alcoholvrije wijnen in de winkels te vinden. 

Vervangers van sterke drank

In de winkels zijn veel dranken te vinden die sterke alcoholische dranken vervangen. De drank heeft dan de smaak van bijvoorbeeld wodka of gin, maar bevat geen alcohol. 

Gemberbier

In tegenstelling tot de naam, bevat gemberbier geen alcohol. Dit is een drankje dat bestaat uit water, gember en suiker. Het is een lekkere alcoholvrije drank. 

Een cocktail zonder alcohol 

Mocktails zijn steeds populairder, het zijn cocktails zonder alcohol. Vooral in de zomer zijn deze heerlijk verfrissend. Er zijn heel veel recepten voor mocktails te vinden. Bijvoorbeeld een mocktail met sinaasappel, granaatappel, alcoholvrije champagne en grenadine. 

Virgin mojito

De welbekende mojito is de alcoholische cocktail versie, maar de virgin mojito is een cocktail zonder alcohol (mocktail). De ingrediënten zijn bijna gelijk, alleen het alcoholische ingrediënt is eruit gehaald. De smaak is vrijwel gelijk, daarom kan er genoten worden van de alcoholvrije mojito vervanger.

Pina Colada zonder alcohol

Ook de bekende Pina Colada cocktail kan alcoholvrij bereid en gedronken worden. Net als de gewone drank, smaakt deze net zo goed zonder alcohol.

Tonic

Tonic is een verfrissende koolzuurhoudende frisdrank. Het wordt meestal geserveerd met een schijfje citroen voor een extra frisse smaak. Dit is een frisse alcohol vervanger. 

Water

Natuurlijk is water altijd beschikbaar en is dit een goede vervanger voor drank. Het is ook nog eens gezond! Stil water, bruisend water of water met een smaakje, zelfs voor het drinken van water zijn er veel verschillende mogelijkheden. 

Zoals u hierboven kunt lezen zijn de 10 beste alcoholvrije dranken een goede vervaving voor alcoholische dranken. Er zijn alcoholvrije dranken met en zonder koolzuur en de één is iets gezonder dan de ander. Er zijn dus verschillende opties voor het drinken van alcoholvrije dranken. Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.