Dry January: één maand geen alcohol

Dry January: één maand geen alcohol

Na het vieren van Oud en Nieuw beginnen de eerste goede voornemens. Daar komen altijd verschillende en vaak genoemde voornemens aan bod. Gezonder eten, afvallen, meer sporten, maar ook minder of geen alcohol meer drinken. In januari is er dan Dry January en dat houdt in een maand geen alcohol drinken. Dit concept wordt wereldwijd steeds populairder. Alleen wat is Dry January nu precies en waarom zou u meedoen aan deze trend? Om antwoord te geven op die twee vragen en natuurlijk meer hebben wij een blog samengesteld.

Wellicht dat u na het lezen van deze blog ook wel meedoet aan Dry January 2021. Benieuwd naar de belangrijkste punten van deze trend? Ontdek het hieronder.

Wat is Dry Januay?

Tijdens Dry January daagt u, uzelf uit om een maand lang gaan alcohol te drinken. Over de hele wereld drinken elk jaar miljoenen mensen in de maand januari geen alcohol. Ze willen graag het jaar fris en nuchter starten. Voor sommige mensen is een maand lang geen alcohol drinken niet heel gemakkelijk. Vaak wordt er wijn gedronken bij het eten of in het weekend met lekkere hapjes erbij. Tijdens Dry January is dat dus niet de bedoeling. Het meedoen aan deze trend biedt meerdere voordelen. Zowel voor uw gezondheid als de portemonnee. Ontdek hieronder meer over de voordelen van geen alcohol drinken.

Waarom geen alcohol drinken?

We weten allemaal dat teveel alcohol drinken niet goed en gezond is. Dat geldt ook voor teveel ongezond eten of frisdrank drinken. Overal waar tenslotte ‘’te’’ voor staat is negatief. Het dan dus nooit kwaad om een maand geen alcohol te drinken. Veel mensen die meedoen met Dry January zijn positief op de effecten van een maand geen alcohol drinken. Tevens bleek uit een onderzoek van University of Sussex dat 72% van de Dry January deelnemers in een half jaar na de ‘’challenge’’ een stuk minder alcohol hebben gedronken. Het is altijd goed om ervan bewust te zijn wat alcohol doet.

Een drankje zonder alcohol drinken

Wilt u graag mee doen aan Dry January, maar vindt u het lastig om te bedenken wat u als alternatief kunt drinken tijdens bijvoorbeeld een borrel? Of een drankje voor in het weekend? Wij hebben een lijst gemaakt van de 10 beste alcoholvrije dranken om te nuttigen tijdens Dry January. Er zijn naast alcohol tenslotte veel meer dranken om te drinken die geen alcohol bevatten en lekker smaken.

Naast de bekende frisdranken zijn er ook allerlei andere alternatieven. Denk aan alcoholvrij bier of alcoholvrije wijn om alsnog het gevoel te hebben dat u een alcoholisch drankje drinkt. Met name alcoholvrij bier wordt steeds populairder. Ook in de zomer wordt dit veel gedronken op het strand of terras. Een liefhebber van cocktails? Dan zijn er ook de mocktails, een cocktail, maar dan zonder alcohol. Ziet er leuk uit en smaakt ook nog eens lekker. Ze zijn minstens zo lekker en allerlei combinaties zijn mogelijk.

Doet u mee met Dry January om te kijken wat voor invloed een maand lang geen alcohol drinken heeft? Wij zijn benieuwd!