Coca-Cola vs. Pepsi

Coca-Cola vs. Pepsi

Het zijn de twee meest bekende cola producenten ter wereld. De cola van Coca-Cola en Pepsi wordt over de gehele wereld geconsumeerd. Coca-Cola bestond eerder dan Pepsi. Coca cola was toen al een zeer bekend en gewild merk. Dit samen maakte dat Pepsi zijn best moest doen om de markt te veroveren. Er ontstond een cola oorlog tussen de merken. Beide probeerde de beste smaak te creëren en mensen te overtuigen om te kiezen voor hun merk. Wat is het verschil tussen de cola’s en de merken? Coca-Cola vs. Pepsi , want in deze blog gaan ze de strijd met elkaar aan.

Ontstaan van Coca-Cola en Pepsi

Over de hele wereld kennen mensen het merk. Coca-Cola is zelfs één van de bekendste merken ter wereld. Het is in 1886 bedacht door een apotheker, John Pemberton. Hij paste een vergelijkbaar alcoholisch drankje aan, door er kolanoten en suikersiroop toe te voegen. In 1928 was Coca cola voor het eerst in Nederland verkrijgbaar.

Pepsi is net als Coca cola een enorm bekend merk. Vooral jongeren kennen het en drinken veel Pepsi. De apotheker Caleb Bradham bedacht Pepsi cola rond 1890. Pepsi werd in eerste instantie gemaakt om pijn aan de maag te verhelpen. Vandaar dat mensen vaak de tip geven om koolzuurhoudend drinken te nemen als ze buikpijn hebben.

Cola oorlog

De cola oorlog begon in de jaren tachtig. Het was Coca-Cola vs. Pepsi, een ware strijd. Pepsi begon met het maken van een reeks reclames. Deze reeks bevatte inhoud waarmee ze wilde aantonen dat zij het beste merk waren, door middel van Coca-Cola te vergelijken met hun cola. In de pepsi test moesten mensen geblinddoekt proeven, dan kozen ze voor Pepsi cola. Coca-Cola kreeg te maken met een daling in verkoopcijfers. Zij reageerde hierop, door hun formule van het drankje aan te passen. Dit pakte niet goed uit. De strijd tussen Coca cola vs. Pepsi is bekend komen te staan als de Cola oorlog in de wereld van de marketing.

Een paar verschillen

Hoewel de drankjes ongeveer hetzelfde smaken, zijn er een paar verschillen. Naast dat natuurlijk de naam en het logo van de merken afwijken, is de vorm van de flessen waarin Coca-Cola en Pepsi verkocht wordt verschillend. Pepsi heeft flessen met een rechte afwerking. Terwijl Coca cola flessen heeft met rondingen. Beide cola’s bevatten veel dezelfde ingrediënten, want zo komen ze aan hun smaak.

Deze is dan ook bijna hetzelfde. Pepsi cola bevat alleen een beetje meer suiker, waardoor het drankje iets zoeter is. Dit maakt dat veel mensen Pepsi bij de eerste slok lekkerder vinden. Uiteindelijk zitten er een paar verschillen tussen de merken, maar zijn ze kwa smaak bijna gelijk aan elkaar. Het is dus een persoonlijke (merk) kwestie, waardoor een bepaalde voorkeur onstaat voor 1 van de 2 cola merken.