Lipton vs Fuze Tea

Lipton vs Fuze Tea

Heerlijk een glas ice tea. Verfrissend tijdens een zomerse dag in combinatie met een citroen of gewoon tijdens koudere dagen wanneer je zin hebt in een lekkere frisdrank. Bij de meeste van ons is Lipton ice tea een bekende frisdrank tijdens de zomer. Het merk Lipton staat sowieso al bekend om zijn warme thee, maar ook koude thee. In begin 2017 maakte Coca-Cola bekend te stoppen met Nestea samen met Nestlé. Op 1 januari 2018 begon het uitrolproces van Fuze Tea, Coca-Cola’s eigen ijsthee merk, gecombineerd met een enorme marketing campagne.

In deze blog is het Lipton vs Fuze Tea, want ondanks dat Fuze Tea nog niet zo lang op de markt is heeft het al een groot aantal fans.

Het ontstaan van Lipton Ice Tea

De Lipton Ice Tea ontstond dankzij Sir Thomas Lipton. Hij had een kruidenierswinkel geopend in 1871 in Glasgow, waar hij thee verkocht. In het kookboek Housekeeping in Old Virginia werd voor de eerste keer iets geschreven over ijsthee. Dat was in 1879. De echte doorbrak kwam pas in 1904, dat was dus 25 jaar later. Dit gebeurde op de Wereldtentoonstelling in St. Louis. Door het warme weer ontstond bij plantagehouder Richard Blechynden het idee om ijs aan zijn gratis theemonsters toe te voegen. Dit idee sloeg meteen aan, waardoor het snel de populariteit won.

Fuze Tea op de markt

De frisdrank Fuze Tea wordt omschreven als een unieke mix tussen van thee, vruchtensap en kruiden. Er zijn verschillende varianten van Fuze Tea te verkrijgen die allen een eigen verassende combinatie en daarmee smaak hebben. Op 1 januari 2018 heeft Coca-Cola het ijstheemerk Fuze Tea op de markt gebracht. Het werd omschreven als de grootste merkintroductie van Coca-Cola sinds 10 jaar. Op de Nederlandse mark verschenen er 6 verschillende smaken. De vraag naar laagcalorische dranken met verrassende smaken en met ingrediënten van natuurlijke oorsprong stijgt. Dat had Coca-Cola natuurlijk ook door, waardoor ze Fuze Tea de wereld in riepen. Weer een hele andere drank dan bijvoorbeeld de Coca-Cola frisdrank.

Het verschil tussen Fuze Tea en Lipton Ice Tea

De hamvraag Lipton vs Fuze Tea is natuurlijk: wat is het verschil tussen Lipton Ice tea en Fuze Tea? Als we de Lipton Ice Tea sparkling met de Fuze Tea sparkling vergelijken komen daar onderstaande resultaten uit.Onderstaande resultaten zijn gebaseerd op 100 milliliter.


- De Fuze Tea sparkling bevat 18 kcal en de Lipton Ice Tea sparkling 20 kcal
- De koolhydraten bij de Fuze Tea sparkling zijn 4,3 gram waarvan 4,2 gram suikers
- Lipton Ice Tea sparkling heeft 4,7 gram koolhydraten, waarvan 4,5 gram suikers

Wanneer we dus de 2 belangrijkste punten pakken uit de frisdrank kunt u zien dat ze niet heel veel met elkaar verschillen, maar de Fuze Tea iets gezonder is qua verhoudingen.

Eindconclusie Lipton vs Fuze Tea

Wanneer we kijken naar Lipton vs Fuze Tea zijn de verschillen tussen de 2 merken niet heel groot. De Fuze Tea blijkt iets gezonder te zijn qua kcal en koolhydraten, maar het verschil met de Lipton Ice Tea is klein. Ook hebben beide merken veel dezelfde smaken in het assortiment zitten. Het zal dus vooral een persoonlijke voorkeur zijn welke van de twee uw voorkeur heeft.Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.