is wijn gezonder dan bier

Heerlijk een glas wijn of bier. In Nederland drinken we het graag. Nog niet zoveel als onze buurlanden, maar wijn wordt vooral veel gedronken bij gerechten. Naast wijn en bier bij het eten wordt het ook veel gedronken tijdens verjaardagen, festivals, op het terras en voor ontspanning. Bijna overal waar u komt is het wel te krijgen. We weten dat teveel alcohol drinken niet goed en gezond is. Alleen is wijn gezonder dan bier? Wellicht maakt dat de keus makkelijker om te kiezen tussen deze twee veel gedronken dranken.

In deze blog gaan we het hebben over is wijn gezonder dan bier?

Alles over bier

Om een drank ‘bier’ te noemen, moet de drank in ieder geval bestaan uit water, gerst- en/of tarwemout, hop en water: allemaal natuurlijke ingrediënten. Bier kan dan ook met recht een natuurproduct genoemd worden. Klinkt gezond toch? Bier is de oudste alcoholhoudende drank ter wereld. Het wordt wereldwijd gedronken en staat op de derde plaats op de wereldranglijst van meest populaire dranken, na water en thee. Het ambacht van het bier brouwen ontstond al vele duizenden jaren geleden. Hoewel traditionele brouwmethoden nu nog steeds gebruikt worden, is inmiddels het vakmanschap van toen gecombineerd met de moderne hedendaagse technologie. Alleen is bier minder gezond dan wijn? Daar komen we straks op terug.

Alles over wijn

De wijnwereld is erg groot. Er zijn namelijk allemaal verschillende soorten wijn. Het is moeilijk te zeggen hoe wijn is ontstaan. In de omgeving van het huidige Iran en Irak zijn archeologische vondsten gedaan van maar liefst 7000 jaar oud. Dankzij de invloeden van onder andere de Grieken, de Romeinen en monniken kwam wijn ook bij ons terecht. De algemene kennis van de wijnbouw is vermoedelijk door de Egyptenaren ontwikkeld. Zijn wij allemaal even blij dat wijn zo bij ons terecht is gekomen. Nu zijn er natuurlijk verschillende soorten wijn die ieder weer anders smaken door verschillende invloeden.

Wijn wordt gemaakt van druiven, klinkt ook wel gezond toch? Alleen is wijn gezonder dan bier? Dat is natuurlijk de hamvraag van deze blog. Hieronder delen wij graag het antwoord met u.

Is wijn gezonder dan bier

We kunnen eigenlijk heel kort antwoord geven op die vraag. Nee, wijn is niet gezonder dan bier. Het wordt wel vaak gedacht, omdat er in wijn, vooral rode wijn, antioxidanten zitten. Voor alle soorten alcohol geldt eigenlijk hetzelfde, hoe meer alcohol u drinkt, hoe groter de kans op schade is. Dit geldt dus ook voor bier, wijn en sterke drank.

Dus het antwoord op de vraag is wijn gezonder dan bier is dus nee. Wist u dit?