Hoe bewaar ik sterke drank?

Hoe bewaar ik sterke drank?

Er zijn verschillende soorten alcoholische dranken en dat betekent ook allerlei lekkere smaken. Iedereen heeft ongetwijfeld zijn eigen favoriete sterke drank aangezien de keuze reuze is. Natuurlijk wilt u de smaak van de drank zo lang mogelijk goed behouden. De unieke smaak is tenslotte het belangrijkste. Een belangrijke vraag is dan ook hoe bewaar ik sterke drank? , want de kwaliteit wilt u natuurlijk zo lang mogelijk behouden.

Daarom leggen we in deze blog uit hoe u sterke drank het beste kunt bewaren. Benieuwd naar ons advies? Lees hieronder dan verder.

Wanneer spreken we van sterke drank?

Het is vaak wel ongeveer duidelijk wanneer drank valt onder sterkte drank, alleen dit is natuurlijk niet altijd het geval. Voordat we dus verder gaan op de hamvraag hoe bewaar ik sterke drank leggen we eerst uit wanneer we spreken van sterke drank. Het gaat om een bepaald alcohol percentage dat in de drank moet zitten. De alcoholhoudende drank moet bij kamertemperatuur uit 15 volumeprocent alcohol of meer bestaan. Dit geldt niet voor wijn, wijn is namelijk volledig gegist en zo heeft het zijn alcoholpercentage verkregen.

We spreken dus van sterke drank wanneer het volumeprocent van de alcohol bestaat uit 15 of meer. Bekende soorten sterke dranken zijn bijvoorbeeld: Rum, Whisky, Gin, Vodka, Tequila en nog meer. Deze dranken kunnen puur worden gedronken maar ook gemixt worden in combinatie met verschillende soorten frisdrank, iets dat erg populair is.

Hoe sterke drank bewaren?

Drank blijft niet voor eeuwig goed, helaas. Alleen er zijn wel manieren om zo lang mogelijk uw favoriete drank te bewaren. Hieronder een aantal bewaartips voor het bewaren van Whisky, Rum, Vodka en Tequila.

Whisky bewaren

Deze sterke drank kan met gemak jaren geopend bewaard worden. Echter wordt de smaak wel wat minder in de loop der tijd. Hoe meer zuurstof boven de vloeistof hoe slechter het is. Wanneer de fles over de helft leeg is laat de fles dan niet te lang meer staan. De smaak behouden van whisky kan door het volgende te doen:

- De fles whisky bij voorkeur rechtop bewaren. Wanneer de whisky namelijk in contact komt met de kurk wordt de smaak beïnvloed.
- Bewaar de fles in een constante temperatuur van 15 tot 18 graden Celsius. Probeer er daarbij voor te zorgen dat de temperatuur niet al te veel schommelt.
- De fles kunt u het beste bewaren in een donkere ruimte. Whisky en zon zijn namelijk geen goede vrienden. Ook de zon heeft weer invloed op de houdbaarheid en smaak.
- Laat tot slot de fles zo gevuld mogelijk. Wij begrijpen dat dit soms een lastige opgave kan zijn, maar hoe meer zuurstof er bij de drank komt hoe sneller de drank achteruit gaat.

Hoe rum bewaren?

Deze drank is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit heeft echter geen invloed op het bewaren van de drank. Het is echter wel één van de simpelere dranken om te bewaren. Lees hieronder hoe u deze drank het beste kunt bewaren.

- Rum is eigenlijk onbeperkt houdbaar Alleen kan wel de smaak verliezen wanneer het veel in contact staat met de zon.
- Het beste kunt u rum koel en droog bewaren. De fles kan in de koelkast, maar het is niet perse nodig om de smaak te behouden.

Vodka bewaren

U kunt vodka zowel puur als gemixt drinken. Vodka kunt u het best bewaren in de fles waar het oorspronkelijk in zat, zodat er geen andere smaken bij komen. Probeer ook zonlicht bij de fles te vermeiden. Een fles vodka kan het beste bewaard worden in de koelkast of een andere donkere ruimte waar geen zonlicht is. Het zonlicht tast namelijk de pure smaak aan van de vodka.

Fles tequila bewaren

Door het hoge alcohol percentage is onbeperkt houdbaar. Ook wanneer de fles al geopend is. Echter kan de smaak wel iets veranderen, wanneer de fles voor langere tijd bewaard wordt. Een fles tequila kan het beste bewaard worden buiten zonlicht en rond een temperatuur tussen de 15 en 18 graden.

Nu u het antwoord weet op hoe bewaar ik sterke drank? Kun u lekker nog lang genieten van een fles sterke drank.