De lekkerste shotjes: zo maakt u ze

De lekkerste shotjes: zo maakt u ze

In een bar of club worden ze in de late uurtjes regelmatig gedronken: shotjes. Er is altijd voor ieder wat wils. Of u nu een liefhebber bent van zoet of de voorkeur meer uit gaat naar iets sterks. Er is altijd wel iets dat bij uw voorkeur past. De lekkerste shotjes kunt u natuurlijk ook thuis maken. Wij hebben daarom hieronder de lekkerste en meest populairste shotjes op een rij gezet.

Nieuwsgierig welke dit zijn en hoe u ze kunt maken? Lees dan hieronder verder.

Appeltaartje shot

Ja, een stukje appeltaart is ook lekker bij de koffie of thee, maar er is dus ook een shotje dat appeltaartje heet. Het leuke aan dit shotje is dat deze dus ook naar appeltaart smaakt. Dit shotje is dus niet alleen lekker, maar met slagroom er op en kaneel ziet hij er ook nog leuk uit. Hoe u een appeltaart shotje maakt:

- 10 ml Licor 43
- 20 ml Apfelkorn
- Slagroom
- Kaneel

Schenk eerst de Licor 43 en de Apfelkorn in een shotglaasje. Top dit af met een klein toefje slagroom. Tot slot kunt u de slagroom nog bestrooien met een beetje kaneel.

Stuiterbal

De benaming is in elk geval leuk, maar het shotje is heel gemakkelijk te maken. Dit shotje wordt bijvoorbeeld ook vaak besteld in een bar. De ‘’truc’’ is door dit shotje niet meteen door te slikken, maar door het shotje even in uw mond te houden. Schud vervolgens met uw hoofd en slik het shotje dan door. U zult nu ervaren dat u weer helemaal wakker bent. Het enige dat u nodig heeft voor dit shotje is:

- 20 ml Sambuca
- 10 ml Blue Curaçao

Voeg deze twee samen en vergeet dus vooral niet om met uw hoofd te schudden.

Fireball

Fireball is een populaire likeur door de combinatie van whisky en kaneel. Alleen bij dit shotje komt dus ook echt fire bij kijken. Let daarom ook om een shotglaasje te gebruiken die vuurbestendig is. Wat u nodig heeft is het volgende:

- 15 ml Sambuca
- 15 ml Tequila
- Een paar druppels tabasco

Schenk de sambuca en tequila in een shotglaasje. Druppel vervolgens een beetje tabasco in het glas. Besprenkel het glaasje vervolgens met sambuca. Steek tot slot het glas aan en drink het shotje met een rietje.

Splitje

Dit shotje is afgeleid van het bekendje split ijsje. Om het shotje te maken heeft u een mixbeker nodig. Doe in de mixbeker ½ deel van de likeur 43 in en voeg daar vervolgens ½ deel jus d’orange aan toe en spuit daar vervolgens wat slagroom bij. Mix dit vervolgens met elkaar en schenk het in een shotglaasje. Dit shotje zal precies naar een split ijsje smaken.

Sweet kiss shotje

We eindigen de lekkerste shotjes met de sweet kiss. Zoals de naam al zegt is dit een zoet shotje. Vooral veel dames drinken daarom ook dit shotje. Een heerlijk shotje als u een echte ‘zoetbek’ bent en de voorkeur uit gaat naar zoete dranken. Voor dit shotje heeft u het volgende nodig:

- 2/5 Amaretto
- 2/5 Ananassap
- 1/5 Limonadesiroop

Voeg dit toe in een shotglaasje en shotten maar!

Bovenstaande waren dus de lekkerste shotjes om zelf te maken. Een shotje maken is tenslotte niet moeilijk en kan naast een bar of club ook gewoon thuis gedronken worden. Ook altijd lekker en leuk tijdens een drankspel.