beste champagne voor oud en nieuw

De beste champagnes voor Oud en Nieuw vinden is niet altijd zo gemakkelijk. Het duurt namelijk niet lang meer en Oud & Nieuw staat alweer voor de deur. Altijd een feestelijk moment van het jaar. We sluiten het oude jaar af en beginnen weer aan een nieuw jaar met goede en nieuwe voornemens. Bij zo’n feestelijk moment hoort natuurlijk ook een feestelijk drankje.

In deze blog behandelen we daarom de beste champagnes voor Oud en Nieuw. Zo wordt het een Nieuwjaars wisseling om nooit te vergeten.

Ga voor grote flessen

In plaats van allerlei normaal formaat flessen kunt u ook gaanvoor één groot formaat fles. Champagne is eigenlijk onmisbaar tijdens Oud & Nieuw. Wist u bijvoorbeeld dat formaten champagneflessen een naam hebben? Naast de Salomon, de Rehoboam en de Magnum zijn er nog vele anderen formaten champagneflessen. Ze gaan van kleine flesjes met minder dan 1 liter, naar de grootste champagneflessen van zelfs 30 liter. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje, zodat u een echte champagne formaat kennen wordt.

Soort fles: Inhoudsmaat:
Split (Piccolo) 187.5 ml (kwart van het standaard formaat, zie hieronder)
Demi (Half) 375 ml (helft van het standaard formaat)
Standard 750 ml (standaard formaat fles)
Magnum 1,5 liter 1,5 liter (het ideale formaat voor champagne)
Jéroboam 3 liter (4 standaard flessen)
Réhoboam 4,5 liter (6 standaard flessen)
Méthusalem 6 liter (8 standaard flessen)
Salmanazar 9 liter (12 standaard flessen)
Balthazar 12 liter (16 standaard flessen)
Nebukadnezar 15 liter (20 standaard flessen)
Melchior 18 liter (24 standaard flessen)
Midas 30 liter (40 standaard flessen)

Bubbelende rosé

Niet alleen in de zomer wordt rosé wijn gedronken, maar voor liefhebbers van een zoete toon in champagne is er rosé champagne. Naast rosé wijn kunt u ook kiezen voor nectar rosé. Deze mousserende wijnen worden gemaakt van de pinot noir druif en hebben daarom een grote zuiverheid en een soepele en volle smaak. Breng de zomerse vrolijkheid het nieuwe jaar in.

Vegan champagne

Liever een verantwoorde champagne? Kies dan voor wijnen waarvan de druiven vegan verbouwd zijn. Bij biologische en biodynamische teelt is het gebruik van chemische stoffen verboden. Waar bij biologische teelt voornamelijk de nadruk ligt op goede grondbewerking, draait het bij biodynamische teelt om de wisselwerking van de grond en de atmosfeer. Smaakt niet alleen lekker, maar is ook nog eens verantwoord. Vegan wijn drinken wordt steeds populairder.

Champagne vervangen voor cava of prosecco

Het kopen van champagne is prijzig. Het kan zijn dat champagne niet past binnen uw budget, maar dan zijn er andere mooie alternatieven. U kunt de champagne net zo goed vervangen door een cava of prosecco. Deze mousserende wijnen doen zeker niet onder voor een champagne en zijn dus vaak een stuk goedkoper. We hebben op onze website nog een blog staan die de verschillen tussen champagne, prosecco en cava uitgebreid uitlegt.

We hopen dat u aan de hand van bovenstaande informatie de beste champagne voor Oud & Nieuw kunt vinden.