Fanta vs SiSi

Fanta vs SiSi

Net als bij Coca Cola en Pepsi geldt bij Fanta vs SiSi ook dat de twee heel erg op elkaar lijken, maar er toch liefhebbers zijn voor Fanta en liefhebbers voor SiSi. Toen Coca-Cola Duitsland tijdens de tweede wereldoorlog niet meer aan de juiste ingrediënten voor Cola kon komen, ontstond Fanta. Fanta is dus begonnen als sinaasappeldrank met koolzuur en is nog altijd een frisdrank van de Coca-Cola Company. Dit had als gevolg dat Fanta altijd bekend stond om zijn Sinas. Een Fanta bestellen? U kreeg automatisch een Sinas en omgekeerd was precies hetzelfde geval. Vandaag de dag heeft Fanta meer smaken dus is de verwarring iets minder.

In deze blog Fanta vs SiSi gaan deze twee (bijna) gelijkwaardige dranken de strijd met elkaar aan.

Over Fanta

U had net al een klein stukje geschiedenis over Fanta gelezen, maar er is meer. Het woord Fanta is afgeleid uit de Duitse woorden: ‘fantastisch’ en ‘fantasievoll’, oftewel fantasierijk. De frisdrank bestond destijds voornamelijk uit wei en appelpulp. In 1955 werd Fanta Orange geïntroduceerd. Dit drankje werd geboren in Napoli, Italië. Daar werden lokale citrus ingrediënten toegevoegd aan het drankje en Fanta Orange was geboren! Vandaag de dag nog steeds de meest gedronken Fanta frisdrank. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de Duitse Fanta ook verkrijgbaar in Nederland, maar na de bevrijding kreeg Coca‑Cola prioriteit en werd de toenmalige Fanta uit de productie gehaald. In 1960 werd het merk Fanta, zoals we deze nu nog kennen, geherintroduceerd in Nederland.

In 1969 werd de Fanta Orange zelfs bekroond tot de best verkopende smaak ter wereld. Ook werden er in dat jaar nieuwe smaken aan het assortiment toegevoegd. Tussen 2000 en 2008 introduceerde Fanta ‘Play and Playful’. Hierbij spoort het merk tieners aan om creatief en spontaan in het leven te staan en alles soms iets minder serieus te nemen. Vandaag de dag is Fanta in meer dan 190 landen te verkrijgen en wordt er wereldwijd meer dan 130 miljoen keer per dag Fanta gedronken.

Over SiSi

De frisdrank SiSi is in 1937 ontstaan onder de naam Si-Si. De vertaling daarvan is Ja-Ja. Sinds 1951 wordt SiSi gemaakt door Vrumona. Echt groot is SiSi geworden met de koolzuurhoudende Sinas. Inmiddels is er naast SiSi Sinas tevens SiSi No Bubbles in vier verschillende smaken: Orange, Mango, Strawberry en de nieuwe SiSi Peach. Het merk is fanatiek bezig met een lager suiker percentage. Zo bevatten de nieuwe SiSi frisdranken 30% minder suiker en calorieën in vergelijking met andere vergelijkbare fris- en fruitdranken.

Het verschil tussen Fanta en Sisi

Over SiSi wordt gezegd dat er geen suiker in zit, althans geen toegevoegd suikers. Bij Fanta is het recept altijd hetzelfde gebleven. In Fanta zit meer koolzuur dit merkt u al wanneer u het blikje openmaakt. Het sist meer dan bij een SiSi frisdrank blikje. Bij Fanta is de smaak bitterheid minder dan bij SiSi. Dat komt dus onder andere omdat in Fanta meer suikers zitten dan in SiSi. Het verschil in smaak is echter nihil. Natuurlijk is smaak een persoonlijke voorkeur en dat geldt ook voor de Fanta en SiSi.

Waar gaat uw voorkeur bijvoorbeeld naar uit?Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.