5x heerlijke desserts met sterke drank

5x heerlijke desserts met sterke drank

We weten allemaal dat teveel alcohol drinken niet goed voor ons is. Dat geldt tenslotte voor alles waar te voor staat. Alcohol hoeft echter niet alleen maar gedronken te worden. U kunt er ook voor kiezen om uw favoriete alcohol in het dessert te verwerken. Iedereen kent tiramisu wel, maar wat dacht u van een dessert met rum of champagne mouse? Heerlijk! Of het nu een special gelegenheid is of niet; voor een heerlijk dessert kan altijd een speciaal moment gecreëerd worden. In deze blog hebben wij 5 heerlijke desserts met sterke drank verzameld. Om de vingers bij af te likken!

Benieuwd naar 5 heerlijke desserts met sterke drank of thuis zelf te maken en natuurlijk te proeven? Ontdek onze top 5 dan hieronder.

Whisky karamel donuts

Wie denkt dat whisky alleen voor mannen is, heeft het fout. De combinatie van karamel en een donut is natuurlijk al een gouden één. Alleen met wat sterke drank erbij, zoals whisky is het wel extra lekker hoor. De donuts worden eerst in een whisky vanille glazuur, vervolgens in een whisky karamel glazuur en tot slot nog gedecoreerd met whisky karamel. Zeker het proberen waard.

Bananensplit met wodka

Een bananensplit zal nooit meer hetzelfde smaken als u het probeert met wodka. Dit lekkere dessert heeft heerlijke smaken en met alcohol zorgt het voor een onverwacht heerlijke combinatie. Ook heerlijk tijdens de zomer. Dit dessert is trouwens extra lekker met vanille wodka, maar met gewone wodka is de smaak ook zeer verassend.

Bitterkoekjes met Amaretto

Dit is een heel lekker dessert om te maken. Bitterkoekjes zijn van zichzelf al niet moeilijk om te maken. Na het bakken is de kans ook groot dat u denkt; dit had ik ook wel veel eerder kunnen doen. Door de combinatie met Amaretto zijn de koekjes nog lekkerder en ook een heel fijn dessert. Doe er bijvoorbeeld nog wat slagroom bij en een heerlijk dessert is daar. Of een beetje ijs. Smullen maar!

Baileys chocolade taart

Ja, u leest het goed een chocoladetaart met Baileys. Dat is echt goddelijk! Baileys met ijs of een andere lekkere zoete combinatie met Baileys doet het vaak heel erg goed en smaakt heerlijk. Zo ook Baileys verwerkt in een chocolade taart. Heeft een brownie meer de voorkeur? Dan kunt u ook chocolade brownies maken met Baileys.

Champagnemousse

Een glas champagne wordt natuurlijk vaak gedronken bij feestelijke gelegenheden. Denk aan Oud & Nieuw of een ander knallend feest. Alleen bubbels in een glas is natuurlijk ook wel wat saai. Met champagnemousse kunt u de avond afsluiten of natuurlijk mee beginnen. Het is een zoet dessert, maar wel één om uw vingers bij af te likken. U kunt het maken als een heerlijk feestelijke, lichte en frisse mousse met een champagnesmaak. Niet iedereen is even fan van een glas champagne. Het is toch een persoonlijke smaakt. Alleen veel mensen zijn wel erg fan van de champagnemousse.

Dit zijn onze 5 heerlijke desserts met sterke drank. Een nagerecht zal nooit meer saai of smaakloos zijn met bovenstaande opties. Welke van de 5 is uw ultieme favoriete dessert met sterke drank?