Welke speciale frisdrankglazen bestaan er?

Welke speciale frisdrankglazen bestaan er?

Glazen lijken simpele voorwerpen en vanzelfsprekend. Er zijn super veel verschillende soorten en vormen glazen op de wereld. De meeste zijn ook bedoeld voor speciale soorten drinken. Zoals een waterglas en een wijnglas, maar welke speciale frisdrankglazen bestaan er. 

Frisdrankglazen in het algemeen

Frisdrankglazen, het zijn simpel gezegd alle glazen waar je alle soorten frisdrank, limonade en sappen in serveert. Frisdrankglazen moeten eigenlijk ook gewoon handig zijn. Ze zijn meestal plat van onderen, zonder voet en breed van boven zodat ze prettig in de hand liggen en lekker drinken. Waarschijnlijk zijn het je meestgebruikte glazen in huis. Ze moeten dus wel vaak in de vaatwasser kunnen en tegen een stootje kunnen, maar tegelijkertijd moeten ze er ook leuk uit zien!

Longdrinkglazen

Longdrinkglazen zijn waarschijnlijk de meest bekende. Het zijn de ronde langwerpige glazen, heel simpel. Geen gekke patronen of vormen. Ze zijn er in verschillende formaten. Hier wordt het vaakst frisdrank uit gedronken. Bijna iedereen heeft deze glazen wel in de kast staan.

Coca cola glazen

Deze glazen zijn ook redelijk bekend, er staat namelijk op de zijkant van het glas het bekende coca cola logo. Ze zijn redelijk hoog en hebben een geribbeld patroon, ze hebben een beetje de vorm van het bovenste deel van een zandloper. De glazen komen in veel verschillende kleuren, van doorzichtig tot donkerblauw en zelfs roze!

Limonadeglazen, sapglazen en waterglazen

Dit zijn de meest voorkomende glazen. Ze zijn geschikt om te gebruiken als horecaglazen en er zijn een aantal verschillende soorten. De ronde die naar boven inlopen, dit zijn dunne glazen en ze zijn er in korte en lange versies. Ook zijn er de pokal drinkglazen, deze zijn er ook in verschillende soorten en maten. Dit zijn hele bekende glazen en bijna iedereen heeft ze thuis in de kast.

Mason jar

Dit is een trend van een tijdje terug. Deze glazen werden in een keer heel populair en iedereen plaatste er foto’s mee. Het zijn een soort vierkante glazen met ronde hoeken, ze zijn van dik glas en er zitten vaak patronen in het glas. Motieven en teksten. Meestal zit er ook een deksel op en een sierlijk rietje in.

Er zijn nog wel meer soorten glazen, maar de bovengenoemde waren de meest bekende. Er worden zoveel glazen gemaakt en ontworpen en ze zijn in veel winkels te koop!Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.