Welke sterke drank heeft de minste calorieën?

In de afgelopen jaren is een gezonde levensstijl steeds belangrijker geworden. Veel mensen streven ernaar om gezondere keuzes te maken. Dit zie je ook terug in de drankjes die mensen kiezen. Bij het uitkiezen van alcoholische drankjes komt er steeds meer een neiging om te kiezen voor drankjes waar weinig calorieën inzitten. Naarmate deze trend zich ontwikkelt vragen veel mensen zich ook af welke sterke drank heeft de minste calorieën?  Dit is geen simpele vraag, want er zijn een aantal factoren waar we rekening mee moeten houden. Ten eerste het feit dat de calorieën voornamelijk bepaald worden door de alcoholische basis en eventueel toegevoegde mixers. Daarnaast is het aantal calorieën totaal afhankelijk van de grootte van het glas en de ingrediënten die worden gebruikt. Welke sterke drank heeft de minste calorieën? In deze blog vertellen we over drankjes met een laag aantal calorieën.

Wodka

Ten eerste wodka. Wodka staat bekend om zijn neutrale smaak, wat het een populaire keuze maakt voor cocktails. Het bevat ongeveer 64 calorieën per 30 ml. Dit maakt het een van de meest caloriearme opties onder sterke dranken. Wodka kan gemixt worden met caloriearme mixers als bruisend water of een light frisdrank. Dit maakt het een zeer geschikt drankje als je aan het letten bent op calorie inname.

Tequila

Nog een drankje wat relatief weinig calorieën bevat is tequila. Daarnaast is het ook een veelzijdige drank die goed te combineren is met verse ingrediënten als limoen- of citroensap. Dit is dan ook een gezondere optie voor cocktails. Tequila bevat ongeveer 64 calorieën per 30 ml.

Gin

Gin is gemaakt van jeneverbessen en heeft een kenmerkende smaak die goed samengaat met verschillende mixers. Het bevat ongeveer 73 calorieën per 30 ml, waardoor het een redelijk caloriearme keuze is. Het mengen van gin met bruisend water en een scheutje vers fruit of kruiden kan resulteren in een verfrissende en caloriearme cocktail.

hoe lang is een geopend biervat houdbaarhoe lang is een geopend biervat houdbaar

Rum

Hoewel rum iets meer calorieën bevat dan wodka, tequila en gin, met ongeveer 75 calorieën per 30 ml, kan het nog steeds een redelijke keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een smaakvolle cocktail. Kiezen voor lichtere rumvarianten en het vermijden van suikerhoudende mixers kan helpen om de calorie-inname te beperken.

Whisky

Whisky is een sterke drank met een rijke en complexe smaak, maar het bevat ook meer calorieën dan sommige andere opties, met ongeveer 70-80 calorieën per 30 ml, afhankelijk van het merk en de stijl. Het mixen van whisky met bruisend water of het serveren van het puur of met ijs kan helpen om de calorieën te beperken.

 

De bovenstaande sterke dranken bevatten relatief weinig calorieën. Wel is het belangrijk om te beseffen dat het aantal calorieën kan toenemen als u het mengt met suikerhoudende frisdranken, sappen of siropen. Als u het aantal calorieën laag wilt houden, zult u het moeten mixen met mixers die weinig tot geen calorieën bevatten. Voorbeelden hiervan zijn bruisend water, verse citrusvruchten of kruiden. Ook is de portie belangrijk. De bovenstaande dranken zijn gebaseerd op een glas van 30 ml. Als de portie groter is, dan verhoogt ook het aantal calorieën.

 

Sterke dranken met weinig calorieën bij Horecagoedkoop

Bent u op zoek naar sterke dranken met weinig calorieën die u in uw horecagelegenheid kunt schenken? Dan bent u bij Horecagoedkoop aan het juiste adres. In ons assortiment zitten vele verschillende sterke dranken, zowel met weinig calorieën als dranken met iets meer. Ook voor andere dranken als bier, wijn en frisdrank kunt u bij ons terecht. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.