Haar wassen met bier: zinvol of niet?

Haar wassen met bier: zinvol of niet?

Tijdens een festival, waarbij er vaak veel bier wordt genuttigd kan een bierdouche soms niet voorkomen worden. Een beker bier kan zo ineens in de rondte vliegen of iemand gooit het per ongeluk over u en uw haar heen. Veel mensen vragen zich daarom wel eens af is bier goed voor je haar? Bij een festival of een ander feestje wordt dit namelijk vaak beweerd door de bierdrinkers.

Alleen is uw haar wassen met bier ook echt zinvol om eens thuis te gaan proberen? Of is een bierdouche tijdens een gezellig feestje voldoende, maar kan het daar beter bij blijven? In deze blog geven wij u graag antwoord op die vraag.

Hop van bier

Om te kunnen concluderen of uw haar wassen met bier een goed idee is behandelen we de belangrijkste ingrediënten van bier. Om te beginnen zit er hop verwerkt in bier. Het doel hiervan is in eerste instantie om de houdbaarheid van het bier te vergroten. De schuimkraag wordt tevens ook veroorzaakt door hop. Net als de bittere smaak van het bier. Het is dus eigenlijk een onmisbaar ingrediënt. Naast dat hop voorkomt in bier zit het ook in verschillende huid crèmes. Hop heeft namelijk verzorgende kwaliteiten. Zo heeft het een goede invloed op huidinfecties en eczemen. Bij een shampoo zou hop moeten zitten om te zorgen voor minder roos.

Roos op de hoofdhuid is eigenlijk een lichte vorm van eczeem. Het gebruik van hop kan daarom een positieve werking hebben. Bij extreme roos kan de hoofdhuid ook nog ontstoken raken door plekjes die worden open gekrabd. In dit geval kan hop en dus bier ook nuttig zijn. De stoffen in hop kunnen ontstekingen voorkomen en genezen. Een douchebeurt met hop of bier kan dus in principe geen kwaad voor het haar. Hop schijnt ook nog goed te zijn voor meer volume in het haar. Dit is niet wetenschappelijk bewezen, maar gezien de vele positieve eigenschappen van hop kan het ook geen kwaad doen.

Haar wassen met bier zinvol

Resultaat van gist voor het haar

Naast hop is gist ook een belangrijk ingrediënt voor bier. Gist zorgt ervoor dat de glucose in het bier wordt omgezet in alcohol en koolzuurgas. Een belangrijk ingrediënt dus. Zonder gist kan het bier immers geen alcohol krijgen. Biergist bevat veel nuttige stoffen. Dit zijn onder andere chroom en vitaminen van het B-complex. In biergist zit een stof genaamd Biotine. Dit is hetzelfde als vitamine H of vitamine B8 en zorgt onder andere voor het bevorderen van het herstelproces in het lichaam.

De stof Biotone kan dus een positieve invloed hebben op het haar tijden het haar wassen met bier. De stoffen uit het gist doen nuttig werk vanuit het lichaam, maar worden niet opgenomen in de huid. Voor een mooi eindresultaat in het haar is dus niet zeker vast te stellen. Wij denken dat dit geen effect gaat hebben op het haar en tijdens het wassen met gist.

Effect van alcohol voor het haar

Er zijn natuurlijk allerlei verschillende alcoholvrije bieren alleen in een ‘’echt’’ biertje tijdens een festival of feest zit natuurlijk alcohol in. Een beperkte hoeveelheid alcohol kan een positief effect hebben op uw haar. Alcohol heeft namelijk als voordeel dat wanneer het op uw haar komt het vuil en vet verwijdert. Tevens wordt de hoofhuid ook ontvet door alcohol. Echter bevat een biertje te weinig alcohol om voldoende invloed te hebben op zowel uw haar als hoofdhuid. Dit geeft dus onvoldoende reden om uw haar te gaan wassen met bier waarin alcohol zit.

Haar wassen met bier? De eindconclusie

De meeste ingrediënten uit bier hebben helaas nauwelijks tot geen positieve effecten op uw haar. Dat geldt ook voor de proteïnen die in het bier zitten. Denk aan maïs, rijst of graanproteïnen. Men zegt wel eens dat de proteïnen uit bier de haarstructuur kunnen verbeteren. Dit is echter niet waar. Onze eindconclusie is daarom ook dat haar wassen met bier niet zo veel zin heeft. Het kan echter geen kwaad als u per ongeluk eens een bier regendouche krijgt tijdens een feestje. De geur in het bier neemt u tenslotte ook mee in uw haar als u dat met bier gaat wassen.

Natuurlijk is bier wel hartstikke lekker om te drinken. Bij ons vindt u daarom allerlei verschillende soorten bieren en ook speciaalbier voor een hoop gezelligheid. Ontdek daarvoor ons assortiment.Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.