De 5 meest gedronken frisdranken

Frisdrank is tegenwoordig een van de meest gedronken dranken ter wereld. Ongeveer 96% van de mensen in Nederland drinkt af en toe wel eens frisdrank. Frisdrank werd een massaconsumptie in Noord-Amerika, deze massa consumptie van frisdrank is pas na de tweede wereldoorlog naar Europa en de rest van de wereld gekomen. Onder frisdranken worden dranken als koolzuurhoudende limonade en energiedranken verstaan. Het begin van frisdrank ligt in Italië rond de zeventiende eeuw, toen werden dit nog “limoenades” genoemd. Het woord frisdrank is in 1956 bedacht door de reclamemaker Dick Schiferli. Frisdranken bestaan meestal uit (koolzuurhoudend) water, waaraan suiker, aroma’s en andere extra voedingsadditieven aan zijn toegevoegd. Er bestaan veel verschillende soorten frisdranken op de wereld. Wij hebben de 5 meest gedronken frisdranken verzameld. 

Cola

Dit is veruit wel de nummer één meest gedronken frisdrank ter wereld, Cola. Iedereen kent het. De meest populaire cola’s zijn die van The Coca Cola Company en die van Pepsi. De drank heeft een hele donkerbruine, bijna zwarte kleur. Deze koolzuurhoudende frisdrank is in vele soorten verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld een cola light, een cola zero sugar, een cola vanille, een cola cherry en ga zo maar door. De drank wordt in restaurants en op terrassen vaak geserveerd met veel ijsklontjes en een schijfje citroen.

Ice Tea

Ice Tea is een heerlijke koude drank die thuis, maar vooral op het terras wordt gedronken. Ice tea heeft meestal een citroen of perzik smaak, maar er zijn veel varianten gemaakt, zoals mango en kamille. Het wordt meestal geserveerd met een schijfje citroen in het glas,waardoor het een frisse smaak krijgt. Er is ice tea met koolzuur, maar ook ice tea zonder koolzuur. Er zijn meerdere merken die ice tea varianten verkopen. De meest bekende merken zijn Lipton en Fuzetea.

Sinas

De naam geeft het al een beetje weg, sinas is een (meestal) koolzuurhoudende frisdrank met sinaasappelsmaak. In sinas zit minstens 4% sinaasappelsap. De drank is vaak geel of oranje van kleur. De meest bekende merken die sinas verkopen zijn Fanta en Sisi. Sinas wordt ook veel gedronken op het terras. Een heerlijke verkoeling in de zomer.

Cassis

Cassis heeft de smaak van zwarte bessen. Dit is een redelijk zoete smaak. Het is wederom een koolzuurhoudende frisdrank. De drank is rood tot paars van kleur. Deze frisdrank is oorspronkelijk uitgevonden door het Zwitserse bedrijf Hero in 1938. Dit merk verkoopt de cassis nog steeds. Andere bekende merken die cassis verkopen zijn Royal Club en Fanta.

Lemon

Lemon heeft een frisse, maar ook zure citroen smaak. Het is een gele citrusvrucht, makkelijker gezegd; citroen. De meest bekende lemon drankjes zijn van Sprite, 7Up, Lipton, Royal Club en Fanta. Het zijn meestal koolzuurhoudende dranken met een lichte citroensmaak. Meestal is een lemon drankje is meestal kleurloos of wit/doorzichtig.

Dit zijn de 5 meest gedronken frisdranken ter wereld. Heeft u ook een frisdrank voorkeur?