De 5 meest gedronken wijnen

De 5 meest gedronken wijnen

Er zijn verschillende soorten wijnen. Denk aan een witte wijn, rode wijn, maar ook rosé en champagne. Net als bij bier zijn er bij wijn ook een aantal wijnen die het meest gedronken worden. Iedere wijn is anders, omdat er verschillende druiven worden gebruikt, het klimaat een belangrijke rol speelt en hoe lang een wijn wordt bewaard, voordat hij geconsumeerd wordt. Allemaal factoren die een rol spelen bij de smaak.

Ook hebben we allemaal een andere voorkeur van smaak, maar toch zijn er een aantal wijnen die bij veel mensen de voorkeur hebben. Daarom delen wij in deze blog de 5 meest gedronken wijnen. Benieuwd of uw favoriete wijn er ook tussen staat? Lees hieronder dan snel verder.

De Chardonnay

De Chardonnay is één van de bekendste witte wijnen die tevens ook in bijna elk restaurant op de wijnkaart staat. Deze wijn behoort zeker bij de 5 meest gedronken wijnen thuis. De Chardonnay druif is veel geliefd bij de wijnmakers, maar dus ook bij de wijnliefhebbers. De wijn is vol en zacht van smaak met verschillende aroma’s die variëren van appel en meloen tot ananas en mango. Het smaak verschilt per gebied en zal daarom in het ene gebied frisser proeven en in een ander gebied weer wat zoeter. Heerlijk om te drinken bij verschillende gerechten. Vooral bij visgerechten komt de Chardonnay goed tot zijn recht.

Sauvignon blanc

Eén van de meest populaire druivenrassen ter wereld is de Sauvignon blanc. Deze heerlijke wijn brengt altijd een verfrissend en herkenbare aromatische geur van gras en kruidenbessen met zich mee. De Sauvignon blanc is een vrij droge, maar toch fruitige wijn. Ook deze wijn is weer heerlijk in combinatie met visgerechten, zoals bijvoorbeeld oester. Ook (zurige) gerechten die tomaten of geitenkaas bevatten zijn een goede combinatie met de Sauvignon blanc.

De Merlot

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De rode kleur ontstaat uit de druivenschillen die mee gisten tijdens het productieproces. Een bekende rode wijn druif is de Merlot druif. Wijn die gemaakt is van de Merlot druif is opvallend zacht, romig en vol fruit. Bij de Merlot proef je verschillende tonen van framboos, mokka en vanille. De Merlot is een rode wijn die in veel restaurants wordt geschonken. Een rode wijn is een goede combinatie met (rood) vlees. Natuurlijk ook lekker om te drinken tijdens een borrel.

Cabernet Sauvignon

Toen we het eerder hadden over de Sauvignon blanc gaan we het nu hebben over de Cabernet sauvignon. Het is de stoere, volle en krachtige broer van de Merlot. Wanneer je de wijn gaat ruiken , ruik je de zwarte bessen en kruidige aroma’s. De aroma’s variëren van munt tot laurier. Ook deze wijn kan gedronken worden tijden een vleesgerecht. De Carbernet sauvignon is ook heerlijk in combinatie met de Spaanse kaas manchego.

Tempranillo wijn

Tot slot hoort de Tempranillo wijn ook zeker thuis in het rijtje van de 5 meest gedronken wijnen. Deze druif is een echte parel uit Spanje. Bekend met de Spaanse rioja wijnen? Deze druif is daar onder andere de basis van. De Tempranillo wijn heeft niet een heel sterk uitgesproken smaak. Van deze druif worden naast rode wijnen ook rosé wijnen van gemaakt. Aangezien de smaak niet heel uitgesproken is kan de wijn goed los gedronken worden. Als we dan toch een gerecht mogen aanbevelen, dan doet deze wijn het heel goed in combinatie met de Spaanse en Italiaanse keuken.

Zit er een wijn tussen die uw voorkeur heeft?