Filter

Witte wijn

  8 artikel(en)

Witte wijn is er in veel verschillende soorten. Dat heeft met name te maken met het feit dat je van veel soorten druiven witte wijn kan maken. En niet alleen van de witte druiven; ook de blauwe druif is geschikt om witte wijn van te maken. Alleen het sap van de druif wordt namelijk gebruikt. En dat is altijd blank. Witte wijn is natuurlijk niet echt wit; het is in feite een verzamelnaam voor alle soorten wijn die niet rood of rosé zijn.

Welke witte wijn kiest u?

Omdat er zoveel verschillende druiven gebruikt kunnen worden voor het maken van witte wijn, lopen de smaken ook erg uiteen. Van droog, fris en strak tot vol, zacht en breed. Elke soort heeft zijn eigen karakter. Voor elke borrel of diner is wel een bijpassende witte wijn te vinden. Het is aan u om te proeven en te bepalen welke soort u het lekkerst vindt. Gaat u voor een droge witte of een (half) zoete witte wijn?

witte wijn

Witte wijn kunt u na openen niet heel lang meer bewaren. Voor het openen kan de wijn natuurlijk langer bewaard blijven. Bij de meeste witte wijnen geldt een houdbaarheid van ongeveer 2 á 4 jaar, maar er bestaan ook wijnen die gerijpt is blijft nog jarenlang houdbaar. Champagne is vaak nog langer houdbaar, soms wel tientallen jaren. Een witte wijn drinkt u bij voorkeur wanneer deze gekoeld is. Op de juiste temperatuur komen de smaken het beste tot hun recht en geniet u van de door u gekozen witte wijn.

De lekkerste witte wijn

De beste witte wijn komt tegenwoordig uit Europa. Denk aan de bekende wijnlanden als Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Ook buiten Europa, bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, maakt men prachtige witte wijn.

Voor een heerlijke, maar goedkope witte wijn bent u bij Horecagoedkoop.nl aan het juiste adres. U kunt hier vanaf zes flessen per soort bestellen. Voor veel van de soorten geldt 6 halen en 5 betalen. Wij weten dat wijn voor de horeca niet duur hoeft te zijn en kunnen dan ook flessen voor minder dan €3,- per stuk leveren. Bij bestellingen vanaf €750,- betaalt u bovendien geen verzendkosten. Bereik ons telefonisch via 050 7600 430 of per e-mail op info@horecagoedkoop.nl.

Contact

  • Drankengilde B.V.
  • Stavangerweg 49 
  • 9723 JC Groningen
  • KVK: 65699467
  • BTW: NL856221697B01
  • IBAN: NL36RABO0154525936
© 2017 Horeca Goedkoop - Stavangerweg 49 - 9723 JC - Groningen - info@horecagoedkoop.nl - Ontwikkeling Glas om Lood - Zoekmachine optimalisatie Brandmerck