Lemon lime - Sprite vs 7Up

Lemon lime is de welbekende frisdrank met citroen- limoen smaak. Misschien ken je deze lemon lime drank van het bekende merk 7Up of juist van Sprite. De meeste mensen zullen beide namen wel herkennen, ze zijn allebei namelijk zeer bekend in Europa. De lemon lime drank is koolzuurhoudend en heeft geen kleur. Het wordt vaak verward met koolzuurhoudend mineraalwater, vandaar dat de lemon lime drank wordt verkocht in groene plastic of glazen flessen. Wat is het verschil tussen 7Up en Sprite? En wat zijn de verschillende kenmerken tussen de twee?

Lemon lime: 7Up

7Up is een frisdrankmerk dat door de Dr Pepper Snapple Group wordt verkocht in de Verenigde Staten. Het wordt daarnaast door PepsiCo verkocht in de rest van de wereld. Waar de naam van dit merk vandaan komt is nooit bekend gemaakt door de oprichter. De lemon lime 7Up heeft meerdere varianten lemon lime, waaronder een light versie en een koolzuur- en suikervrije versie.

Lemon lime: Sprite

Sprite is een merk dat bestaat sinds 1961, het is opgericht in de Verenigde Staten als reactie op 7Up. Het wordt geproduceerd door The coca-cola Company. Ook van Sprite zijn er meerdere varianten gemaakt. In Nederland kun je alleen nog de aspartaam gezoete Sprite zero kopen, dit is ook het enige land waar je alleen deze versie kan kopen. In 2017 is Sprite een ‘gezondere’ frisdrank geworden, met alleen natuurlijke smaken en geen calorieën en suikers.

Kenmerken en verschillen 

Beide merken hebben verschillende logo’s gehad, de kern was altijd hetzelfde, maar er zijn van beide merken meerdere ontwerpen logo’s. De vorm van de flessen waarin de drank verkocht wordt verschilt ook licht. De 7Up fles is een stukje langer dan de Sprite flessen. Ook heeft de 7Up fles een rechte vorm en de Sprite fles daarentegen heeft meer rondingen. Beide merken verkopen ook blikjes. Er zit dus niet heel veel verschil tussen 7Up en Sprite.

De prijs van de dranken verschilt een paar cent, eigenlijk niks dus. Een overeenkomst tussen de merken is dat de flessen groen zijn en er groen in het logo zit. Daarnaast zijn beide dranken kleurloos en koolzuurhoudend. De smaak is natuurlijk ook redelijk gelijk, aangezien het allebei een lemon lime drank is. Kortom, het verschil tussen 7Up en Sprite is er eigenlijk niet echt. Zelfs de smaak is bijna authentiek.