Bent u particulier, heeft u een feestje thuis of wilt u bestellen voor kleinere aantallen? Ga dan naar Drankuwel.nl

Famous Grouse 40% Fles 1L

€ 14,99
Of koop 6 en bespaar 3%
Op voorraad
SKU
24048

Famous Grouse | Scotch whisky | Fles 100cl

In Schotland is The Famous Grouse een geliefde whisky. The Famous Grouse staat bekend om zijn smaak; rijk en zacht. Deze wiskhy gebruikt meer sherryvaten voor het rijpen van haar whisky’s dan andere blended whisky's. The Famous Grouse bestaat uit een combinatie van onder andere The Macallan en Highland Park -twee van 's werelds meest gerespecteerde Single Malt Scotch Whisky's- en zoete grain whisky's. Hierdoor ontstaat de kenmerkende zachte smaak van The Famous Grouse.

Aan het einde van de 19e eeuw is The Famous Grouse in Perth ontstaan. Matthew Gloag werkte in zijn familiebedrijf waar groenten en wijn verkocht werden. Er was een grote vraag naar het "huismerk" blended whisky waarbij Matthew Gloag het idee kreeg om hier wat mee te doen. Op die manier ontstond met merk Grouse, genoemd naar de nationale jachtvogel, het Schots sneeuwhoen. In 1896 werd de eerste fles Famous Grouse geproduceerd. Philippa Gloag, de dochter van Matthew, heeft het ontwerp gemaakt van het logo, dit is een tekening van een Schots sneeuwhoen.

Bij het ontstaan van de Famous Grouse heette de whisky: "The Grouse Brand", maar na een paar jaar werd deze blend zo immens populair dat de naam "Famous" er aan toe werd gevoegd en zo ontstond de naam The Famous Grouse. In 1971 werd deze blend overgenomen door Highland Distillers en het zusterbedrijfje Robertson & Baxters leverde al heel lang de single malt whisky's voor deze blend. In 1979 verkocht The Famous Grouse ruim 1 miljoen flessen en een jaar later in 1980 was het Schotland’s best verkochte blended whisky. Zelfs tot op de dag van vandaag staan ze hoog genoteerd in de wereld ranglijst.


Meer informatie
Is sterke drank? Ja
Inhoud 1 L
Aantal per verpakking 1

No Related Posts

Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.