Rum & Tequila

  22 artikel(en)

Rum & Tequila

Rum en tequila zijn populaire drankjes onder het uitgaanspubliek. Rum wordt vaak gemixt met cola en tequila gaat, zoals bekend, vaak samen met een snufje zout en een schijfje citroen. Dit geeft een extra dimensie aan de shots tequila.

Rum

De oorsprong van rum ligt in Zuid-Amerika. Brazilië om precies te zijn. Eeuwen geleden kwamen daar de Spaanse en Portugese kolonies aan land en plantten daar suikerriet. De basis van rum bestaat uit de melasse van het suikerriet, een soort bijproduct. Vanuit Brazilië is de kunst van het rum stoken overgewaaid naar het Caraïbisch gebied en Cuba. Cuba is tegenwoordig het beroemdste land waar rum gemaakt wordt. Maar er zijn nog veel meer landen, zelfs in Europa, waar ook deze alcoholische drank wordt gemaakt.

Rum is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Het grootste verschil zit hem in de kleur; er is blanke / witte rum en bruine rum. Het verschil ontstaat door de manier van produceren. De witte rum is gerijpt in stalen vaten, terwijl de bruine rum op eikenhouten vaten is gerijpt. Door toevoegingen zoals fruit of specerijen, bijvoorbeeld kokos of frambozen, krijg je rum met een smaakje.

Rum kun je puur drinken, maar dan vooral de bruine rumsoorten met een uitgesproken smaak. De blanke rum is een mooie basis voor diverse lekkere cocktails, zoals een mojito of een Cuba Libre (rum met cola).

Assortiment rum & tequila

Voor het grootste aanbod van rum en tequila bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een prachtige selectie gemaakt aan de beste en lekkerste soorten rum en tequila. Uiteraard ontbreken de merken Bacardi, Captain Morgan en Malibu niet in dit rijtje. Probeer Malibu ook eens in combinatie met Chocomel, verrassend lekker! Van deze merken hebben we verschillende soorten sterke drank in het assortiment. Daarnaast kunt u kiezen uit zeer scherp geprijsde tequila van de merken Don Angel en Tequila Sauza. Ook voor andere sterke dranken zoals whisky, cognacvodka en gin zit u hier goed.

Contact

  • Drankengilde B.V.
  • Stavangerweg 49 
  • 9723 JC Groningen
  • KVK: 65699467
  • BTW: NL856221697B01
  • IBAN: NL36RABO0154525936
© 2017 Horeca Goedkoop - Stavangerweg 49 - 9723 JC - Groningen - info@horecagoedkoop.nl - Ontwikkeling Glas om Lood - Zoekmachine optimalisatie Brandmerck