Hoe bewaart u rosé, rode en witte wijn het beste?

Hoe bewaart u rosé, rode en witte wijn het beste?

Wijn is een veel gedronken drank. Veel gedronken dranken zijn: rosé, rode en witte wijn. De volgende vraag is een veelgestelde vraag: Hoe bewaart u wijn op de juiste manier? Dit is best lastig. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om wijn op de perfecte manier te bewaren. Elke wijn is anders en er zit verschil in het bewaren van wijn. Hoe bewaart u rosé, rode en witte wijn het beste? Lees verder en kom erachter!

Half leeggedronken fles? 

Een half lege fles weggooien is natuurlijk zonde. Bewaren kan best lastig zijn. Het is in ieder geval niet aan te raden om de fles op het aanrecht te laten staan. Dan is de wijn zijn smaak waarschijnlijk na een dag al kwijt. Sowieso is een geopende fles wijn na drie tot vier dagen geoxideerd. Dit wil zeggen dat er te veel zuurstof bij is gekomen en dat de smaak veranderd is. Verstandig is dus om de fles binnen een aantal dagen of in één keer leeg te maken.

Ongeopende wijn 

Een ongeopende fles wijn kan jaren bewaard worden. Het verschilt wel per wijn, de één is langer te bewaren dan de ander. Het is wel aan te raden om de fles binnen 3 jaar open te maken. Langer kan wel, maar de wijn wordt er vaak niet lekkerder op. Voor alle wijnen is het verstandig om ze liggend te bewaren, omdat de drank dan in contact staat met de kurk. Daarnaast is de beste temperatuur om wijn te bewaren rond de 12 graden celsius. De temperatuur moet constant zijn en geen grote schommelingen bevatten. Als laatste is het handig als de kamer donker en goed geventileerd is.

Rosé wijn bewaren 

U wilt graag rosé goed bewaren? Een rosé wijn langer bewaren is een optie, maar het is niet verstandig. Deze wijn kan namelijk bij aanschaf meteen gedronken worden. De wijn wordt met de tijd niet lekkerder, in tegendeel, de wijn wordt minder lekker. Als u de wijn dan toch gaat bewaren doe het volgens de al genoemde tips. Dan is de kans het grootst dat de wijn zijn smaak behoudt.

Rode wijn bewaren 

Rode wijn is langer houdbaar dan rosé wijn. Sommige wijnen krijgen er juist een diepere smaak van. Dit zijn vaak de duurdere en betere kwaliteitswijnen. Net als rosé wijn is het verstandig om rode wijn in een omgeving te bewaren die voldoet aan bovengenoemde tips. Op deze manier zal de wijn zijn kwaliteit behouden.

Witte wijn bewaren 

Witte wijn drinkt u koud, maar bewaart u niet koud. Veel mensen maken deze fout. Ze denken dat een witte wijn het beste in de koelkast bewaard kan worden, dit is niet zo. Hier wordt de wijn smaakloos van. Het zou wel kunnen, maar dan moet de wijn op korte termijn geopend en gedronken worden. Als de fles langer bewaard moet worden is het verstandig om hem buiten de koelkast te bewaren. Het beste is om ook de witte wijn te bewaren volgens de genoemde tips.

Hopelijk heeft u nu het antwoord op de vraag: hoe bewaart u rosé, rode en witte wijn het beste?Gerelateerde producten

Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.