10x nagerechten voor kerst

10x nagerechten voor kerst

Het kerstdiner maakt u natuurlijk helemaal compleet met een feestelijk kerst nagerecht. Daarin zijn verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld iets fruitigs of juist een wat zwaarder toetje met chocolade. Allebei kan natuurlijk ook, u bepaalt tenslotte zelf hoe het kerstdiner en nagerecht eruit komt te zien. Vooraf is het handig om met aan aantal zaken rekening te houden. Eten er bijvoorbeeld ook kinderen mee? Dit in verband met alcohol in het nagerecht. Of zijn er bepaalde allergieën om rekening mee te houden?

Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. Hieronder delen wij graag 10x nagerechten voor kerst die het proberen zeker waard zijn. Ontdek hieronder welke 10 toppers het zijn.

1: Chocolade mousse

Een gemakkelijk basisrecept waar u maar 4 ingrediënten voor nodig heeft. Dat zijn chocolade, eiwitten, suiker en slagroom. De chocolade mousse is erg luchtig en kunt u mooi versieren met kerst strooisels van chocolade. Dit is een perfect kerst nagerecht als u zich niet helemaal thuis voelt in de keuken en met het maken van lastige gerechten.

2: Cake rol met aardbeienjam

Dit is een iets meer next level nagerecht. Vooral de juiste verhoudingen is van groot belang. De vulling bestaat uit een pot aardbeienjam, mascarpone, slagroom en een zakje Klop Fix. Wanneer de rol is gemaakt wordt de buitenkant met een mascarponemengsel mooi gemaakt.

3: Crêpe Suzette

Een heerlijk nagerecht dat bestaat uit een dunne pannenkoek in gekaramelliseerde saus van boter, suiker, mandarijn of sinaasappel. Lekker in combinatie met Bols Blue Curaçao en tot slot geflambeerd opdienen. Een spectaculair nagerecht met een heerlijke smaak. Het fruit zorgt voor frisheid. Dien het nagerecht extra feestelijk op door sinaasappel in sterretjes vormpjes erop te leggen.

4: Tiramisu

Tiramisu is natuurlijk een echte klassieker voor feestelijke momenten. Als u zelf aan de slag gaat om tiramisu te maken kunt u kiezen om er een lekkere likeur door het recept te doen. U kunt de tiramisu natuurlijk ook serveren met een verse koffie en daar een koffielikeur, zoals Disaronno in. Een klassieker, maar valt wel altijd in de smaak.

5: Chocolade lava cakejes

Iedereen is dol op een chocolade cakeje met vloeibare chocoladevulling. Het cakeje ziet er niet alleen leuk uit, maar ook nog eens verrukkelijk. De verassing zit hem natuurlijk wanneer het cakeje wordt opengemaakt. De heerlijke chocolade vulling gaat eruit en zorgt voor het ultieme wow effect. Dien het cakeje op een mooi wit bord, zodat deze nog extra opvalt.

nagerecht kerst

6: Crème Brûlee

Makkelijk recept, waarbij maar 5 ingrediënten nodig zijn. Crème Brûlee wordt gemaakt van eierdooiers, slagroom, suiker, citroen en vanille stokjes. Dit lekkere nagerecht staat natuurlijk bekend om de mooie spiegelende laag van suiker die gebrand is. Dit nagerecht hoort zeker tussen de 10 nagerechten voor kerst. Leuk en gemakkelijk om thuis te maken.

7: Gepocheerd peertje met sabayon van champagne

Geschilde peertjes zien er van zichzelf natuurlijk al mooi en kerstwaardig uit. Door ze mooi op te dienen kunnen ze zo dienen als nagerecht tijdens kerst. De siroop kan gemaakt worden in een pan met witte wijn, suiker, saffraan en een vanillestokje. Als de peren zijn geschild kunnen ze in het pannetje met de eerder genoemde ingrediënten. Doe daarna de eierdooiers, suiker en champagne in een pan. Dit moet een stevige schuim worden. Het eindresultaat is echt heerlijk en het proberen waard.

8: Tulband met kersenwijn

Een tulband ziet er niet alleen mooi uit vanwege de vorm, maar kunt u ook nog eens mooi versieren en natuurlijk laten smaken. Een vleugje alcohol geeft deze cake iets extra feestelijks. Maak de tulband met kersenwijn voor een heerlijk verassende smaak. Liever toch geen alcohol in de tulband? Gebruik dan appel-kersensap ter vervanging.

kerst nagerecht

9: Dessert met Bastogne en kersen

Dit heerlijke nagerecht bestaat uit laagjes van krokante koekkruimels, romige monchou vulling en kersen in saus. Het dessert komt het beste tot zijn recht in een rond glaasje. Door de laagjes en kleuren van de bessen ontstaat er meteen een warme kerst uitstraling. Heerlijk om te eten en niet moeilijk om te maken.

10: Viennetta ijstaart

Bekend ijs tijdens feestelijke momenten. Natuurlijk kunt u een kant-en-klaar bakje met ijs halen, alleen zelf een Viennetta ijstaart maken is leuker en lekkerder. Het is namelijk niet moeilijk om dit zelf thuis te maken. U heeft slagroom, gecondenseerde melk en pure chocolade nodig en een recept om het te maken. Wij zeggen zeker het proberen waard en lekker om te serveren als kerstdessert.

Wij hopen dat u aan de hand van bovenstaande 10 nagerechten voor kerst een absolute kanshebber heeft gevonden. Een kerstdiner is tenslotte niet compleet zonder een kerstdessert. Wat is uw ultieme favoriet?Leeftijd verificatie
Om dit te kunnen bestellen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.